AK Parti vekil adayına sopalı saldırı!

AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Abdurrahim Fırat, seçim çalışması kapsamında Tekman’da esnaf ziyareti yaparken sopalı bir grubun saldırısına uğradı.

AK Parti vekil adayına sopalı saldırı!

Erzurum’da AK Parti’den 5’inci sıra milletvekili adayı olan, Şeyh Said’in torunu Av. Abdurrahim Fırat, akrabasının HDP’den belediye başkanı olduğu Tekman ilçesinde saldırıya uğradı.

AK Parti Erzurum 5. Sıra milletvekili adayı Abdurrahim Fırat, ilçe ziyaretleri için partililerle birlikte Tekman’a gitti. İlçe parti teşkilatını ziyaret eden Fırat, gezisine esnafı dolaşarak devam etti. O sırada iddiaya göre HDP’li Tekman Belediyesinin önünde bekleyen bir grup, slogan atıp seçim otobüsünü yumurta fırlattı. Bunun üzerine duruma tepki gösteren partililer ile grup arasında gerginlik yaşandı. Çevredeki esnafın araya girmesiyle kavganın büyümesi engellendi.

Olay sonrası açıklamalarda bulunan Şeyh Said’in torununu Abdurrahim Fırat, provokatif eylemlere gelmeyeceklerini ifade ederek, barış içinde bir seçimin yapılmasını istedi. Fırat,” Seçim gezimiz için geldiğimiz Tekman’da bir grup provakatif eylemler yapan grupla tatsız olaylar yaşandı. Biz bu grupların ne yapmak istediklerini ve amaçlarını çok iyi biliyoruz. Biz asla bunlardan korkmadık korkmayacağız. Yeni Türkiye sloganıyla çıktığımız seçimlerde her zaman demokrasi diyeceğiz. Bunlara oy veren vatandaşlarımızın, oynanmak isteyen oyunları görmesini istiyoruz. Herkes hürdür. Batıda barış diyerek doğuda şiddet uygulayan bir zihniyet asla başaramayacaktır” diye konuştu.

Çıkan olaylarda bir AK Partili üyenin aldığı darbe sonucu yaralandığı belirtildi

ŞEYH SAİD KİMDİR?

Erzurum’un Hınıs ilçesine bağlı Kolhisar Köyü’nde 1865 yılında dünyaya gelen Şeyh Said, 1925’te Doğu Anadolu’da çıkan ayaklanmanın lideri olduğu gerekçesiyle idam edildi. Şeyh Said’in torunlarından Ali Sait Fırat Tekman’da, Hasan Basri Fırat ise Hınıs’ta BDP’den belediye başkanı seçilirken bir diğer torunu Abdurrahim Fırat da Ak Parti’den milletvekili adayı oldu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X