AK Parti’de adaylık için bugün son gün

AK Parti İl Başkanlığı, dün de tarihi günlerinden birini yaşadı. Sadece dün 40’ı aşkın ismin adaylığını açıkladığı AK Parti’de, bugün dolacak olan başvuru süresi öncesi aday adayı sayısı 200’e yaklaştı.

AK Parti’de adaylık için bugün son gün

SEYİT GÜNDOĞAN

Bursa’yı TBMM’de temsil etmek isteyen milletvekili aday adayları, dün de gün boyunca başvuru dosyalarını İl Başkanı Cemalettin Torun’a teslim etti.

BİR GÜNDE 40’I AŞKIN BAŞVURU

Dün, AK Parti İl’de adaylığını açıklayan önemli isimler olarak; 2014 yerel seçimlerinde Nilüfer Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Esgin, MÜSİAD eski Şube Başkanı Hasan Çepni, Anavatan Partisi’nin eski il başkanlarından Berat Tunakan, Yıldırım Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Salih Başparmak, AK Parti Osmangazi eski İlçe Başkanı Refik Özen, Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Yardımcıları Muammer Subaşı ve Necmettin Şenocak, DYP eski il başkanlarından Harun Akın, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın danışmanlarından Mahmut Turunç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in danışmanlığını yapan Yüksel Yeni, İl Gençlik Kolları eski Başkanı Ahmet Yıldız, DAĞ-DER Genel Başkanı Mustafa Bay ve Şener Öztürk dikkat çekti.

 

AK Parti’ye bu isimler haricinde dün başvuruda bulunan isimler ise şöyle: Mustafa Yavuz, Nazım Maral, Mustafa Akarsu, Murat Güçyılmaz, Kadir Akarkaya, Şükran Mercan Misci, , Cennet Cankılıç, Mehmet Habil Tecimer, Ayhan Salman, Mehmet Latif Deniz, Coşkın Genç, Kurban Güneş, Kemal Demirel, Zafer Yıldız, Ahmet Diken, Osman Mestan, Yakup Yılmaz, Şaban Kander, Şeyma Günal Yağır, Sadettin Cangül, Muttalip Alemdar, Mehmet Fidan. 

             

Daha önce AK Parti’den Nilüfer Belediye Başkanlığı için yarışan Mustafa Esgin, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerin Türkiye’nin dönüm noktası olacağını belirterek, bu seçimlerin Bursa için de büyük önem taşıdığını söyledi.

Hasan Çepni de, yeniden büyük Türkiye için kenetlenme zamanı olduğuna dikkat çekerek, “Ülkemiz için, devletimiz için bir olma zamanı. Bu kadim medeniyet yolunda, Yeniden büyük Türkiye’yi inşa etme zamanı. Bu göreve hazırız. Bursa buna hazır, biz buna hazırız” diye konuştu.

Gazeteci Cennet Cankılıç ise, “Bu yol, memleket sevdalılarının hizmet yoludur. Durmak yok” parolasıyla yola çıktığını belirterek, Yeni Türkiye yolunda gerek Bursa’ya gerekse Türkiye’ye hizmet etmek istediğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X