AK Parti’de kongre günü

AK Parti, kritik 1 Kasım seçimleri öncesinde bugün kongreyi topluyor. Tek aday Davutoğlu. Davetiye gönderilen partiler arasında HDP de var. Gül ise kongreye katılmıyor.

AK Parti’de kongre günü

AK Parti sözcüsü Beşir Atalay, partinin bugün Ankara Arena’da yapılacak 5. Olağan Büyük Kongresi’nde genel başkanlığa, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun aday olduğunu açıkladı.

Atalay, dün düzenlediği toplantıda, kongre hakkında açıklamalarda bulundu. Atalay, ‘Kongreye 11 siyasi partimiz davet edilmiştir. STK’Lar, sivil toplum kuruluşları da davet edilmiştir. Davet edilen partiler; BBP, HDP, CHP, DP, DSP, HÜDAPAR, MHP, SP, AP, Çoğulcu Demokrat Partisidir. (Davetiye gönderilmesi) Gecikme olabilir ama davetiye gönderdik, katılıp katılmayacakları kendi takdirleri’ dedi. 

Atalay, Davutoğlu’nun telefonla telefonla davet ettiği 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ise kongreye katılmayacağını kaydetti.

DAVUTOĞLU TEK ADAY

Kongreye yaklaşık 40 bin partilinin katılması bekleniyor. Geniş güvenlik önlemlerinin alınacağı kongre için, yaşanan terör olayları nedeniyle coşkulu bir program hazırlanmadı. Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, kongreye tek aday olarak girecek. Davutoğlu’nun seçim startını vereceği kongrede, istikrarın altı çizilecek. Son terör olayları bağlamında Türkiye’nin birlik ve beraberliğine vurgu, Davutoğlu’nun konuşmasında önemli yer tutacak.

MKYK’YA AĞIR TOPLAR

Kongre ile parti yönetiminde de değişikliğe gidilecek. Partiyi seçime taşıyacak 50 kişilik MKYK’nın yarısına yakının değişmesi bekleniyor. Kulislerde önemli isimlerin MKYK’da yer alacağı konuşuluyor. AK Parti’nin taslak MKYK listesinde yer alan isimler şöyle:

‘Binali Yıldırım, Cemil Çiçek, Ömer Çelik, Faruk Çelik, Mehdi Eker, Yalçın Akdoğan, Mücahit Aslan, Zeyit Aslan, Nihat Zeybekci, Nurettin Canikli, Numan Kurtulmuş, Veysel Eroğlu, Berat Albayrak, Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Şentop, Süleyman Soylu, Mehmet Ali Şahin, Edibe Sözen, Burhan Kuzu, Bülent Gedikli ve Bekir Bozdağ.’

‘3 dönem’likler için tüzük değişiyor

Kongrenin önemli gündem maddelerinden bir diğeri, tüzük değişikliği olacak. AK Parti Tüzüğü’nde yapılacak değişiklikle, 3 dönem kuralı dondurulacak. 25. Parlamento, erken seçime gittiği için milletvekilleri mevcut dönemlerini koruyacak. Yani 7 Haziran sonrasında 3 dönemlik olan milletvekilleri de 1 Kasım seçimlerinde listelerde yer alacak.

Tüzükte yapılacak bir başka değişiklikle ‘Kurucu Değerler Kurulu’ oluşturulacak. Parti yönetiminden bağımsız olacak ve vatandaştan gelecek şikâyetleri ele alacak olan Kurul, bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanlarını ‘şeffaflık’ açısından denetleyebilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X