AK Parti’de yeni başkan için temayül yoklaması

AK Parti’de yeni il başkanını belirleme sürecinde 2 gün sürecek temayül yoklaması dün başladı.

AK Parti’de yeni başkan için temayül yoklaması

Teşkilatların fikirlerinin alacağı temayül yoklaması, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, Bursa İl Koordinatörü Muhammet Balta ve İl Teşkilat Başkanı Hasan Kılıç’ın nezaretinde gerçekleştiriliyor.

 

Temayül yoklaması kapsamında ilk olarak, il başkanı, milletvekilleri, ilçe başkanları, Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları, il kadın kolları başkanı, il gençlik kolları başkanı, önceki dönem il başkanları ve milletvekilleri, il başkan adayları, STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirilecek. 

Ardından, il  yönetim kurulu üyeleri, il  disiplin kurulu üyeleri, il  demokrasi ve hakem kurulu üyeleri, il  kadın kolları yönetim kurulu üyeleri, il  gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri, merkez ilçe  yönetim kurulu üyeleri, büyükşehir belediye meclis üyeleri, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ile toplu halde anket usulü olmak üzere kapsamlı bir temayül yoklaması yapılacak.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Marmara Bölge Koordinatörü Murat Yıldırım, Bursa’da yeni görev alacak il başkanını seçerken teşkilatların fikirlerini aldıklarını belirtti. 

Yıldırım, AK Parti’de dönem dönem çeşitli nedenlerle değişimler olabildiğini belirterek, ‘Burada önemli olan tüm dava arkadaşlarımızın ülke ve görev sevgisidir. Bugün ve yarın yeni il başkanımızın belirlenmesi için teşkilatlarımızın fikirlerini alacağız. Burada ortaya çıkan sonuçlar Sayın Genel Başkanımızla paylaşılacak.  Bizde istişare kültürü çok önemli. İnşallah Bursamız ve ülkemiz için en doğru sonuçlar ortaya çıkacaktır” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X