AK Parti’den İstanbul’da itiraz süreciyle ilgili flaş açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, seçim sonucuna itirazlara ilişkin açıklama yaptı.

AK Parti’den İstanbul’da itiraz süreciyle ilgili flaş açıklama

AK Parti Sözcüsü Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar: 

İki aşamaya ayırabileceğimiz üzerinde durmamız gereken durumlar oluyor. Birincisi yeterince bilgi sahibi olmamaktan kaynaklanan yorumlar, bir diğeri ise bizim yakinen tanıdığımız kara propaganda merkezlerinin ürettiği propagandalar.

Bizim görevimiz doğru bilginin verilmesi. Gerçek gazeteciler bunu doğru şekilde değerlendirecektir. Kara propaganda merkezlerine karşı yapabileceğimiz bir şey yok. Batı demokrasilerini de takip ediyoruz. Onun dışındaki yerlerdeki seçimleri de takip ediyoruz.

Katılım oranının bu derece yüksek olması takdir edilen bir meseledir.  Seçime yüzde 85’lik yüksek katılım önemli. Seçimin bir parçası olan itiraz süreci devam ediyor. İtiraz süreci olağan bir durumdur. 

 Biz her seçimde büyük bir memnuniyetle seçimleri takip etmek isteyen yabancı gözlemcileri buraya davet ederiz. İlk yayınladıkları raporda kendilerine sunulan erişim imkanlarından memnuniyetlerini dile getirdiler.

YSK yüksek bir tecrübeye sahip kurum. YSK’nin görevini yapması devletimizin gücüdür. İtiraz süreci devam etmektedir. Bu süreci bazı odakların sanki olağanüstü bir durum varmış gibi algılatmaya çalışıyor. Bu gayet olağan bir durumdur. Sonucu YSK belirler.

Bazı yerlerde bizim heba olmuş oyu, bazı yerlerde diğer partilerin heba olmuş oyu kayda geçiyor.  Vatandaşın tek bir oyu zayi olmasın, sonuç ortaya çıksın. 

“CHP sayım yapılsa bile fark kapanmayacak” diyor.  Aradaki fark kapanmayacaksa CHP neden rahatsız?

Seçimden yüksek oranda yüzde 45’e yakın olarak birinci parti olarak çıktık. Bunu vatandaşların arasında bir stres haline getirmemek lazım. Adlarımız farklı olabilir ama hepimizin soyadı Türkiye Cumhuriyeti’dir. Seçim sonuçları yayınlanınca kazanan demokrasi olacak.

Bazı yerlerde bizim heba olmuş oyu, bazı yerlerde diğer partilerin heba olmuş oyu kayda geçiyor. Gerekirse kamerayla da yayınlanabilir dedik, bazı yerlerde yayınlanıyor. Birisi yürütülen süreçle ilgili bir şüphe ortaya koyduğu zaman bizim çekinecek bir şeyimiz yok. Gayet olağan bir süreç yürüyor. Mazbata fetişizmiyle memleket yeni tanışıyor.

AK Parti’nin her talebi kabul edildi gibi bir şey yok. Bizim taleplerimizin reddedildiği yerler de var. Lüften biraz ders çalışılsın. Her ilin her ilçenin o karar verilirken oylar nasıl şekillenmiş çelişki var mı yok mu bütün bunlara bakarak karar veriliyor. Fark azalıyor. Vatandaşın iradesinin sandığa tam yansıdığı bir durumla karşı karşıyayız. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X