AK Parti’den ‘Kararımız Evet’ sloganlı kitapçık

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığınca, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin anlatıldığı “Kararımız Evet” başlıklı kitapçık hazırlandı.

AK Parti’den ‘Kararımız Evet’ sloganlı kitapçık

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığınca, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin anlatıldığı “Kararımız Evet” sloganlı kitapçık hazırlandı.

AK Parti, referandum sürecinde yürütülecek kampanya için hazırlıklara başladı. Parti, bu kapsamda ilk yazılı materyal olarak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve sistemin genel faydalarının anlatıldığı kitapçık hazırladı.

Tanıtım ve Medya Başkanlığınca hazırlanan “Kararımız Evet” başlıklı kitapçıkta sistem, “Kalıcı siyasi istikrar”, “Hızlı ve etkili icraat”, “Güçlü yasama, güçlü icraat”, “Güvenli ve huzurlu Türkiye”, “Güçlü Meclis, güçlü temsil”, “Birlik ve uzlaşma” ve “Güçlü yönetim, güçlü Türkiye” vurgusuyla 7 başlık altında anlatıldı.

Kitapçığın “Kalıcı siyasi istikrar” başlıklı sayfasında, seçimden mutlaka tek başına iktidarın çıkacağı, siyasi istikrarın kalıcı hale geleceği, iki seçim arasında 5 yıl kesintisiz icraat olacağı ve hükümet kurulmama sorununun yaşanmayacağı belirtildi.

“2023 hedefleri ivme kazanacak”

“Hızlı ve etkili icraat” bölümünde, hızlı ve etkili yönetimin, ekonomik büyümenin, refahın ve kalkınmanın garantisi olacağı ifade edildi.

Yeni sistemle hızlı karar alan, hızlı icraat ve reform yapan, etkin bir yönetim modelinin oluşacağı, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan, gelişmelere ayak uyduran, kurumların hızlı çalışmalarını sağlayan bir işleyişin hakim olacağı, bürokrasinin azalacağı, büyümenin hızlanacağı, 2023 ve ötesine uzanan hedeflerin ivme kazanacağı vurgulandı.

“Güçlü yasama, güçlü icraat” başlıklı sayfada ise vesayet sisteminin tamamen tasfiye edileceği, yasama ve yürütmenin güçleneceği, devletin gerçek sahibinin millet olacağı, yönetimde çift başlılığın ortadan kalkacağı, hükümetin icraat, Meclisin kanun yapacağı ve hükümeti denetleyeceği, Meclis ve hükümetin gerçek anlamda ayrılacağı ve her ikisinin de millet tarafından seçileceği ve denetleneceği anlatıldı.

“Terörle etkin mücadele”

“Güvenli ve huzurlu Türkiye” bölümünde, güçlü hükümetin, huzurun, güvenliğin ve özgürlüğün teminatı olacağı, yeni sistemin terörle mücadeleye güç katacağı, kurumsal yenilenme sayesinde güvenlik politikalarının daha etkin şekilde işletileceği, terörle etkin mücadele edileceği, terörün Türkiye’nin gündeminden düşürüleceği, güvenlik politikalarında hızlı ve etkin karar alınacağı, vatandaşların özgürlüklerini güvenli bir ortamda yaşayacakları kaydedildi.

“Meclis hükümeti millet adına denetleyecek”

“Güçlü Meclis, güçlü temsil” başlıklı kısımda, Meclisin, asli işlevi olan yasa yapmaya odaklanacağı ve hükümeti millet adına denetleyeceği, yasa tekliflerinin milletvekilleri tarafından verileceği, Meclisin aynı zamanda seçilmiş cumhurbaşkanını ve kabinesini denetleyeceği, milletvekillerinin, kendi seçmeniyle sürekli temas halinde olduğu için halkın beklentilerinin kanunlara daha fazla yansıyacağı, kanun yapımında Meclis iradesinin ön plana çıkacağı vurguları yapıldı.

“Birlik ve uzlaşma” başlığı altında, cumhurbaşkanının yüzde 50’nin üzerinde bir oy ile doğrudan halk tarafından seçileceği için siyasette birlikteliğin artacağı, kutuplaşmanın azalacağı, hükümet ve Meclisin uyumunun önem kazanacağı, karşılıklı seçim yenileme yetkisinin hem cumhurbaşkanının hem de Meclisin birlikte seçimleri yenilemesi anlamına geldiği, birlikte seçimleri yenileme ihtimalinin, krizlerin uzlaşma yoluyla çözümü yolunu açacağı, geçmişteki hükümet krizlerinin tarihe karışacağı, siyasette daha sorumlu, akılcı ve uyumlu bir anlayışın hakim olacağı bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X