AK Parti’den Kılıçdaroğlu’na bir kez daha Yenikapı daveti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, Yenikapı mitingi için, “Kılıçdaroğlu yarın ekibiyle bir araya gelerek konuyu değerlendireceklerini her halükarda ciddi katılım sağlayacaklarını belirtti.” dedi.

AK Parti’den Kılıçdaroğlu’na bir kez daha Yenikapı daveti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, İstanbul Yenikapı’da yapılacak mitinge katılım konusunda kendi adlarına bir davette bulunduklarını belirterek, “Kendileri de yarın ekibiyle bir araya gelip konuyu değerlendireceğini, her halükarda ciddi bir katılım sağlayacaklarını belirtti.” dedi.

 

Hotar, beraberinde AK Parti İzmir milletvekilleri ile Kılıçdaroğlu’nu Meclisteki makamında ziyaret etti. Yarım saat süren görüşmeden sonra Hotar, basına yaptığı açıklamada, İzmir Milletvekili olan Kılıçdaroğlu’na “teşekkür ziyareti”nde bulunduklarını ifade etti.

 

Ziyaretin amaçlarından birinin FETÖ girişmesine, kalkışmasına, işgaline karşı Genel Başkan’ın duruşuna teşekkür etmek olduğunu anlatan Hotar, bunu hem İzmirliler, hem milletvekilleri olarak kendi adlarına, hem de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak yaptıklarını söyledi. Bu akşam İzmir’de demokrasi mitingi gerçekleştirileceğini aktaran Hotar, mitinge katılım konusunda karşılıklı bilgilendirmelerde bulunduklarını aktardı.

 

Pazar günü İstanbul Yenikapı’da başka bir demokrasi mitingi gerçekleştirileceğini belirten Hotar, “Vatan, bayrak, devlet için bu dik duruşa karşı, bunu taçlandırma adına hem Sayın Cumhurbaşkanımızın, hem Sayın Başbakanımızın hem de Sayın Bahçeli’nin katılacaklarını açıkladıkları bir mitingimiz var. Bu mitinge de Sayın Genel Başkanı’nın katılımı konusunda biz de kendi adımıza bir davette bulunmuş olduk. Ama zaten hem Sayın Cumhurbaşkanı, hem Sayın Başbakanımız bu daveti yapmışlardı kendilerine. Kendileri de yarın ekibiyle bir araya gelip konuyu değerlendireceğini, her halükarda ciddi bir katılım sağlayacaklarını belirtti.” diye konuştu. 

 

“Bu akşamki mitinge katılacağız”

 

Hotar, CHP’nin bu akşam İzmir’de yapacağı mitinge AK Parti adına katılım olup olmayacağı sorusuna, “Tabii ki olacak. Çünkü biz zaten bu tür mitingleri hangi parti yaparsa yapsın destekleme kararı aldık. Çünkü bu mitingler demokrasi, milletin birlik ve beraberliği adına yapılan mitingler olduğu sürece biz de AK Parti olarak en üst düzeyde destekleme kararı aldık. Bir takım toplantılarımızı erteleme veya çok çabuk bitirmeye çalışacağız. Sanıyorum vekillerimizle beraber katılmış olacağız.” karşılığını verdi. 

 

“Kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz”

 

Kılıçdaroğlu’ndan ne izlenim aldıkları sorusuna Hotar, “Kendisi olayın olduğu ilk geceki açıklamasının devamında tam bir devlet adamı duruşu, bilinci ve sorumluluğuyla halkın böyle bir kalkışmaya karşı dik durması, engel olması, kendi partililerinin de bununla doğru orantılı davranış içinde olması yönünde zaten açıklamalarını ve davranışını gösterdi. Biz bir kez daha kendisine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. 

Hotar ve milletvekilerinin, ziyarette Kılıçdaroğlu’na bir vazo hediye ettikleri öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X