AK Parti’den ‘olağan kongre’ açıklaması!

NTV’ye konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, “AK Parti olağan kongresini sonbahara bırakmayabiliriz” dedi.

AK Parti’den ‘olağan kongre’ açıklaması!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. 

Programın gündeminde ittifak tartışmaları vardı.

Yazıcı’ya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saadet Partisi’ni kastederek “Bu çatının altında olmasını arzu ettiğimiz partiler, eğer kendilerine başka bir yol veya yol arkadaşı seçiyorlarsa onlara da ‘güle güle’ demekten başka elimizden bir şey gelmez” sözleri soruldu.

“Muhafazakar, milliyetçi gibi isimlerle tanımlanan partilerin küme oluşturması çok doğal” diyen Yazıcı, şunları söyledi:

“Bu ittifaka gelebilecek partiler belli. Yapılan düzenleme bir partiye özgü değil. Bu çerçevede MHP deklera etmiş, AK Parti uygun görmüş birlikte çalışma yürütüyor. Bu çalışmalar çerçevesinde partiler arası görüşme oluyor. Saadet Partisi’ni dışlamamız söz konusu değil veya benzer partileri…

“YALVARACAK HALİMİZ YOK”

Bizim ittifak çerçevesinden bakışımız 80 milyonu kapsayıcıdır. Bu hedefe katkı sağlayacak partilere bu ittifak alanı açıktır. Kaldı ki kimseyle bir ittifak yapmış değiliz, MHP ile ittifak yapacağımız gözüküyor. Kapımız kimseye kapalı değil. Siyasi partiler ülke gerçekliğini görmeleri gerekir. Ama bunu görmeyen arkadaşlar varsa bunu görmeyen siyasiler varsa yalvaracak halimiz yok.”

“KONGRE SONBAHRA KALMAYABİLİR”

AK Parti Olağan Kongresi’nin tarihine de değinen Yazıcı, “AK Parti olağan kongresini sonbahara bırakmayabiliriz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X