AK Parti’den sivil toplum hamlesi

AK Parti, sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek kendi alanlarındaki sorun ve çözüm önerilerini alacak.

AK Parti’den sivil toplum hamlesi

AK Parti’de Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, ilk aşamada Romanlar, kadın, çevre, hayvan hakları, gazi ve şehit aileleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Avrupa’daki sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geleceklerini söyledi.

STK’larla kendi alanlarındaki konuları, sorunları ve çözüm önerilerini belirleyeceklerini ifade eden Özdağ, ülkenin gündeminde önemli yer tutan toplumsal sorunlar konusunda her kesimin nabzını tutacaklarını kaydetti. Özdağ, “Çevre dernekleriyle çevre sorunlarını, kadın dernekleriyle maalesef Türkiye’nin gerçeği olan şiddeti, boşanmaları, evliliklerin sağlıklı yapılamamasını konuşacağız” dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya gidilecek

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki illere gideceklerini ifade eden Özdağ, “Şimdiye kadar çok fazla gidilmeyen, ihmal edilen ya da çok fazla ön planda olmayan iller de olacak. Iğdır, Ardahan, Ağrı, Kars, Siirt, Bitlis, Bingöl gibi iller. Ayrıca Güneydoğu’daki STK’larla bir araya gelip çözüm önerilerini alıp sıkıntılarını dinleyeceğiz. Türkiye’nin tamamına hitap etmek durumundayız. Bölücülük yapanlar ve terör örgütünü destekleyenler hariç, milli bütünlük içinde sosyal sorumluluk projelerine imza atan her dernek bizim muhatabımızdır” diye konuştu.

Avrupa’da vaatlerimizi anlatacağız

Avrupa’daki STK’larla da buluşacaklarını, bu kapsamda Hollanda, Avusturya, Almanya, Fransa ve Benelüks ülkelerinde toplantılar yapacaklarını anlatan Özdağ, “Bugüne kadar yaptıklarımızı ve vaatlerimizi anlatacağız. Hayata geçirdiğimiz vaatlerimizi içeren kılavuz kitapçıklar hazırladık. Vatandaşlarımızın bunlardan nasıl yararlanacağı kılavuzda yer alacak. Vaatlerden yararlanmak için nereye başvurmaları, hangi projelerden yararlanabilecekleri ve bunlar için gerekli şartları anlatıyoruz. İkincil mevzuatı içeriyor. Bunları ilgili derneklere de göndereceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X