AK Partili Ensarioğlu: ‘Halk karar verir’

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin 25 Eylül’de bağımsızlık referandumu kararını almasına Ankara’dan sert tepkiler gelirken, iktidar kanadından farklı bir ses geldi.

AK Partili Ensarioğlu: ‘Halk karar verir’

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, bağımsızlık kararının halk tarafından verileceğini belirterek ‘Herkese düşen buna saygı göstermektir’ dedi. Erbil merkezli K24 televizyonuna konuşan Ensarioğlu, şunları söyledi:

‘Erbil ile Bağdat arasında yaşanan sorunların sonucu olarak bağımsızlık hakkı ortaya çıktı. Kürdistan’da yaşayan halk buna karar verir. Herkese de düşen buna saygı göstermektir. Irak Kürdistan bölgesinin  bağımsızlığı Türkiye ile ilişkilere zarar vermeyecektir. Çünkü, Kürdistan bölgesinin Türkiye ile iyi ilişkileri var. Türkiye’ye yönelik bir tehdit ve tehlike oluşmadığı müddetçe de Türkiye’nin farklı düşünmemesi gerekir. Bu dostane ilişkilerin daha da geliştirilerek devam etmesi gerekir. Orta Doğu’da yaşadığımız bu süreçte gördük ki Türkiye’nin Orta Doğu’da en samimi müttefiki Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’dir.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X