AK Partililer çarşambayı bekliyor

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısında verilen bilgiye göre; Bursa’da yeni il başkanı arayışında prosedürü işleten AK Parti’de temayülden çıkan 3 kişiye dikkat çekiliyor. 2 kişinin ise çarşamba günü Genel Merkez’e davet edilmeleri bekleniyor. Yılmaz’ın yazısının

AK Partililer çarşambayı bekliyor

Şunu biliyoruz… AK Parti’nin politikaları da, teşkilattaki işleyişi de diğer partilerden farklı. Özellikle parti içi uygulamaları başka partilere benzemiyor.

Nitekim…

Kongrelerde seçimle gelinmesine karşın, istişare yoluyla kimin seçileceğiönceden belli oluyor, o seçilmişlerin dışındakilere seçilecek zemin kalmıyor.

Aynı yol…

Teşkilatta seçimle gelinen görev değişikliklerinde de geçerli. Daha önce Nagip Vardar’dan görevi bırakması istenmişti, bu kez Cemalettin Torun’a kongrede kendisiyle devam edilmeyeceği bildirildi.

O da…

Kongrede seçilecek il başkanının ilçe kongrelerinde yeni kadroyu oluşturmasına fırsat tanımak için istifasını verip çekildi.

Şimdi…

Torun’un yerine atanacak il başkanının açıklanması bekleniyor. Bunun için de parti içi prosedür işletiliyor.

O prosedür gereği…

Önce Bölge ve İl koordinatörleri gelip teşkilatın görüşünü ve beklentilerini öğrenmek için kimiyle yüz yüze görüştüler, kimilerinin önüne sandık koyup önerilerini topladılar.

Kulislerde…

Teşkilat görüşmelerinde adı yazılanlar arasından eski milletvekili Önder Matlı, Dr. Mustafa Esgin ve Necati Polat’ın öne çıktığı konuşuluyor.

Prosedürün ikinci aşamasında bu 3 kişinin Ankara’ya davet edilip Genel Merkez’de son görüşmenin yapılması gerekiyor.

Geçmişte de böyle oldu.

Ancak, bu kez küçük bir değişiklik söz konusu. Görüşmelerde dikkat çeken eski milletvekili Mehmet Tunçak ile Gençlik Kolları ve ana kademede MKYK üyeliği yapan Ahmet Kılıç’ın da davet edilmeleri bekleniyor.

Görülen o ki…

Prosedürün tamamlanması ve sürecin sonuna kadar işletilmesi önemseniyor.

Fakat…

Geçmişte bu prosedür daha hızlı işleyip görevlendirme daha kısa sürede tamamlanırken, bu kez uzadı ve 3 haftayı da geçti.

Ankara kaynakları, sürenin uzamasının Cumhurbaşkanı’nın programının çok yoğun olmasından kaynaklandığını, ama sona gelindiğini söylüyorlar.

Gelişmeleri Ankara’da çok yakından izleyen dostumuzsa dün şunu söyledi:

“Cumhurbaşkanı pazartesi Ürdün’e gidiyor, salı akşamı dönecek. Adı geçen, ya da hiç adı geçmeyen adaylar da çarşamba Genel Merkez’e davet edilirler.”

Beklentisi şu:

“Sürenin uzadığı doğru, ama Bursa’nın yeni il başkanı çarşamba günü belli olur.”

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X