AK Parti’nin İBB Başkan adayı belli oldu

İBB Başkan adayı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu.

AK Parti’nin İBB Başkan adayı belli oldu

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, istifanın ardından yapılan temayül yoklaması sonucu, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın aday olarak belirlendiğini söyledi.

Aday olarak gösterilmesinin ardından söz alan Uysal, özetle şunları söyledi:

“Genel Başkanımız, genel merkezimiz aday olarak şahsımı gösterdiler. Bundan onur duydum. Canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah bana inşallah mahçup olmadan hizmet etmeyi nasip eder. AK Parti içinde siyaset yaptığım için Allahıma şükrediyorum. Biz hep diyorduk ki; herhangi bir parti değiliz. Bu bayrak değişiminde herhangi bir parti olmadığımızı gösterdik. Bir belediye başkanı ayrılıyor ama toplantıya geliyor. İstifadan sonra büyük şehire hizmet etmeyi herkes gönlünden geçirir. Ama öyle bir teşkilatla birlikteyiz ki temayül ve arkasından yapılan çalışma ile kim aday gösterilirse tüm teşkilat arkasında. 

Birazdan yapılacak seçimle şahsımın imtihanı başlıyor. Seni seçtik başının çaresine bak demeyin. Bunu başarırsak hep beraber başaracağız. Şu anda sizlerden oy değil oylamadan sonra şahsım seçildiği zaman destek istiyorum. Bu teşkilat temayül yoklaması ve aday belirleme sürecinde AK Parti’ye yakışan bir teşkilat olduğunu ortaya koydu. Şu anda bir bayrak yarışı var. Bu bayrak değişiminde oy veren insanların hakları var.” 

MEVLÜT UYSAL KİMDİR?

Uysal, 1966 yılında Antalya’nın Alanya ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Okulu bitirdikten sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini sürdürürken, bir taraftan da aktif siyasetle uğraştı. AK Parti’nin kurulması ile birlikte, Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı oldu.

2009 yılında Başakşehir ve Bahçeşehir’in birleşerek ilçe olması üzerine 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri’nde Başakşehir Belediye Başkanı Adayı olan Uysal, Belediye Başkanı seçildi.

2014 Yerel Seçimlerde AK Parti adayı olarak ikinci kez seçime giren Uysal, ikinci kez Başakşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Uysal evli ve dört çocuk babası. 

BAŞKAN NASIL SEÇİLECEK?

İstanbul’un yeni belediye başkanı bugün belli olacak. Kadir Topbaş’ın istifasının ardından, yeni başkanı seçmek için Vali Vasip Şahin başkanlığında bir toplantı yapılacak.

Saraçhane’deki belediye binasında gerçekleşecek oylamada, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri yeni başkanı belirleyecek.

İlk oylamada 3’te 2 çoğunluk aranacak ve bu gerçekleşmezse oylama tekrarlanacak. Bu oylamada da sonuç alınamazsa salt çoğunluk aranacak. Büyükşehir belediyesi meclisinin 310 üyesi bulunuyor ve buna göre 156 oy alan aday başkan seçilecek.

Bu yöntem de başarısız olursa en çok oyu alan aday başkan olacak.

CHP başkan adayı olarak Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu göstermişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X