AK Parti’nin idam stratejisi

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimini yönettiği Ankara Akıncı Hava Üssü’nde yaşananlara ilişkin davasının başlamasıyla idam tartışmaları yeniden gündeme geldi. AK Parti’nin de yeni idam stratejisini belirlediği ifade ediliyor.

AK Parti’nin idam stratejisi

Haber ajansı ANKA’ya göre; AK Parti idam tartışmalarını halka ekim ayında anlatacak. İdamın yeniden getirilmesinin Anayasa değişikliği ve 367 oyla geçmesinin şart olduğuna dikkati çekecek olan AK Parti, MHP destek verse bile 367 milletvekiline ulaşılamadığını, CHP’nin desteği gerektiğini dile getirecek.

CHP’SİZ İDAM BU DÖNEM MECLİS’TEN GEÇMİYOR…

Ekim ayında idamın yeniden getirilmesine ilişkin Meclis’teki siyasi partilere, özellikle MHP ve CHP’ye çağrıda bulunacak olan AK Parti, MHP’nin destek vereceğinden emin ancak CHP’nin idama karşı çıktığı için “hayır” diyeceği tahmin ediliyor. Dolayısıyla AK Parti, CHP’nin destek vermediği ve 367’nin aranacağı bir anayasa değişikliğinin mümkün olmayacağını halka ifade edecek. AK Parti’nin böylece idam konusunda topu CHP’ye atarak, tartışmaları sonlandırmayı planlandığı belirtiliyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X