‘AK Parti’nin kapıları her zaman açıktır’

Başbakan Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün siyasete dönmesine ilişkin “Şu anda da ne zaman kendileri takdir buyururlarsa da her zaman AK Parti’nin kapıları açıktır” dedi.

‘AK Parti’nin kapıları her zaman açıktır’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün siyasete dönmesine ilişkin soruya karşılık da konu gündeme geldiği gün New York’tan değerlendirme yaptığını anımsattı. 

 

Abdullah Gül’ün, partinin sıradan kurucularından biri değil, öncü kurucularından olduğunu dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti:

 

“Bütün kurucular önemlidir ama partinin özellikle kritik bir aşamada oluşumunda da temel ilkelerin oluşumunda da çok özel katkıları olan bir devlet adamıdır. Ayrıca partimizin ilk başbakanıdır. 3 aylık bir süre içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın yasaklı olduğu dönemde başbakanlık gibi son derece onurlu ve gerçekten o geçişi yaparken de büyük bir olgunlukla bunun yapılmasını sağlamıştır. İlk cumhurbaşkanımızdır AK Parti içinden çıkmış, AK Parti’nin seçtiği. Dolayısıyla, Sayın Gül’ün AK Parti’ye gelişi konusunda herhangi bir ek açıklamaya dahi ihtiyaç yoktur. Sayın Gül, cumhurbaşkanlığı gibi bir zaruret dolayısıyla AK Parti’den istifa etmek durumunda kalmıştır ama her zaman manen de yaptığı katkılarla da AK Parti’nin içinde olmuştur. Şu anda da ne zaman kendileri takdir buyururlarsa her zaman AK Parti’nin kapıları da açıktır. AK Parti’ye şu anda da katkıda bulunmaktadır. Bazen yaptığımız görüşmelerdeki fikirleriyle.”

 

Başbakan Davutoğlu, Gül’ün bundan sonra da her zaman AK Parti’nin ve ülkenin hizmetinde olacağından hiç şüphesi bulunmadığına dikkati çekerek, “Şahsen de benim çok yakın dostum olmak hasebiyle de herhangi bir şekilde kendisinin yanlış anlaşılmasından muzdarip olacağımızı da ifade etmek isterim. Bu anlamda hem dostluğumuz hem de Sayın 11. Cumhurbaşkanımızın, ülkemize ve partimize yaptığı katkılar tarihe kayıt olarak geçtiği gibi bundan sonra da her zaman kendileri ülkemizin, partimizin ihtiyaç hissettiğinde de yanında olacağından eminiz” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X