AK Parti’nin Meclis Başkanı adayı İsmet Yılmaz

Başbakan Davutoğlu, AK Parti’nin TBMM Başkan adayının Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz olduğunu açıkladı.

AK Parti’nin Meclis Başkanı adayı İsmet Yılmaz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, seçimin ardından çok yoğun istişare toplantıları yaptıklarını bildirdi.

 

Davutoğlu, “MYK’da yaptığımız istişareler neticesinde TBMM Meclis Başkan adaylığı için AK Parti olarak Sivas milletvekilimiz Sayın İsmet Yılmaz’ı önermeyi kararlaştırdık” dedi.

 

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

 

“Bugünden itibaren müracaatı da gerçekleşecek, temasları da yapılacak. Önümüzdeki günlerde özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesine müteakip bu sefer koalisyon çalışmalarıyla ilgili olarak da faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.”

 

“Kılıçdaroğlu’nun ifadelerini olumlu buluyorum”

 

Meclis başkanlığı konusunun koalisyon görüşmelerinin bir parçası olmadığını söyleyen Davutoğlu, “Şu ana kadar yapılan hiçbir resmi temas olmamıştır. Karşılıklı görüşler, fikirler beyan edilmiştir. Bu çerçevede de Sayın Kılıçdaroğlu’nun bugün basına yansıyan ifadelerini son derece olumlu buluyorum” şeklinde konuştu.

 

“Şu anda siyasi gerilimlere değil, ülkenin uzlaşı içinde ülkeyi yönetecek bir hükümet yapısına ihtiyacı var” diyen Davutoğlu, “Koalisyon sebebiyle bakanlık sayısında artış gibi bir şey düşünülmez. Ancak 13 yıllık birikim üzerinde ihtiyaç hasıl olmuşsa ki, tek başına hükümeti kurma görevini almış olsaydım da bazı düşüncelerim zihnimde vardı. İhtiyaç hasılı olan konular varsa da bunları değerlendiririz ve bakanlıkların yeniden yapılandırılması konusunda tekrar bir istişare yapma söz konusu olduğunda da ele alırız” ifadelerini kullandı.

 

Başbakan Davutoğlu Yılmaz’ı kabul etti

 

Başbakan Davutoğlu, Cuma namazını kıldığı Başyazıcıoğlu Camisi’nden, Başbakanlık Çankaya Köşkü’ne geçti.

 

Davutoğlu burada partisinin Meclis başkan adayı olarak açıkladığı, İsmet Yılmaz ile bir araya geldi. Basına kapalı yapılan görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X