Akademi Yıldırım’da mezuniyet coşkusu

Yıldırım Belediyesi’nin öncülüğünde hayata geçirilen Akademi Yıldırım’ın ilk mezunlarını verdi. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İhtiyacımız olan ilim ve irfan sahibi nesillerin yetişmesi için çalışıyoruz” dedi.

Akademi Yıldırım’da mezuniyet coşkusu

Yıldırım Belediyesi, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Akademi Yıldırım’ dan 300 öğrenci başarı ile mezun oldu. 

Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Akademi Yıldırım sertifika törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdulkadir Karlık, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Baki Efe, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ahmet Tilci, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Sertifika töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Öğrencilerimizi seçkin yazar ve akademisyenlerle buluşturduğumuz Akademi Yıldırım ilk mezunlarını verdi. Orta eğitim düzeyindeki öğrencilere verilen eğitimler sonunda 300 öğrencimiz önemli kazanımlar elde etti” diye konuştu.

İlim olgusunun önemli olduğunu da söyleyen Başkan Edebali, “İlim sahibi olmak yetmiyor. İlim herkese gerekir; ama bizim yapmak istediğimiz şey gençlerimizin ilimin yanında irfan sahibi olmasını da sağlamak. Bizim hem ilim hem de irfan sahibi bir nesle ihtiyacımız var” dedi. 

Açılış konuşmalarının ardından Başkan Edebali, Akademi Yıldırım öğrencilerine sertifikalarını verdi. Daha sonra ise yapılan çekiliş ile 30 öğrenci Balkan Turu’na katılmaya hak kazanırken, diğer öğrenciler ise Türkiye’nin farklı illerine düzenlenecek gezilere katılacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X