Akademisyenlere eğitim

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, “probleme dayalı öğrenme eğitici eğitimi”ni tamamladı. 

Akademisyenlere eğitim

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi / Aile Hekimliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Züleyha Alper ve Aile Hekimliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Yeşim Uncu tarafından düzenlenen probleme dayalı öğrenme (PDÖ) eğitici eğitimlerinin ikincisi, İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi’nde (USİM) gerçekleştirildi. 

İkinci eğitimde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 18 öğretim üyesi daha PDÖ eğitimi aldı. Böylece PDÖ yöntemi konusunda eğitim alan eğitici sayısı 38’e ulaştı.

Probleme dayalı öğrenme, öğrenci merkezli ve etkin öğrenmeyi geliştiren ve genellikle tıp fakültelerinde tercih edilen bir yöntem Bu yöntemde öğrenciler, problemin çözümü ya da anlaşılması yoluyla uygulama sürecinden sonuç çıkararak öğreniyor. Öğrenciler problemle ilk kez öğrenme sürecinde karşılaşıyorlar. 

Probleme dayalı öğrenme modelinin uygulandığı sınıflarda öğrenenler aşamalı olarak ve giderek daha çok kendi eğitimleri için sorumluluk alıyor, giderek daha bağımsız oluyor ve yaşam boyu öğrenmeye devam edebilen bağımsız öğrenenler haline geliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X