Akar ve Davutoğlu ile görüştü

Türkiye’ye önceki gün gelen ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford, dün temaslarına başladı.

Akar ve Davutoğlu ile görüştü

Dunford, ilk olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı ziyaret etti. Akar, Amerikalı mevkidaşını karargaha gelişinde askeri törenle karşıladı. ABD Genelkurmay Başkanı, Başbakan Davutoğlu ile de biraraya geldi. Çankaya Köşkü’nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1,5 saat sürdü. Kabulde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu da yer aldı.

MASADAKİ KONULAR

Orgeneral Dunford’un kritik temaslarında, Suriye ve Irak’taki gelişmeler, IŞİD’le ortak mücadele, Irak’taki Türk askeri varlığı, Musul’un IŞİD’ten geri alınması için planlanan harekat ile İran-Suudi Arabistan ve Türkiye-Rusya gerginliği görüşülüyor. Türkiye’nin hassas olduğu Suriye sınırındaki Azez-Cerablus hattının durumu da ele alınan konular arasında yer alıyor. ABD’nin, IŞİD’le mücadelede PKK’nın Suriye kolu PYD’nin silahlı gücü YPG’ye destek vermesi Ankara’da rahatsızlık yaratıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X