Akaryakıt kaçakçılarına darbe

Türkiye’de gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda bu yılın ilk çeyreğinde 271 milyon lira değerinde toplam 113 bin tonluk akaryakıt kaçakçılığı önlendi.

Akaryakıt kaçakçılarına darbe

Edilen bilgiye göre, yasal olmayan her türlü ticaretin önlenmesine ilişkin çalışmalarını yoğunlaştıran Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesindeki muhafaza memurları, kaçak akaryakıta geçit vermedi. Gerçekleştirilen operasyon ve yapılan tespitler soncunda, yılın ilk çeyreğinde toplamda 271 milyon liralık akaryakıt kaçakçılığı engellendi. Söz konusu rakamın 716 bin liralık kısmı operasyonlar sonucundaki fiili ele geçirmelerden, geri kalan 270 milyon 247 bin liralık kısmı ise genellikle ‘kağıt üzerinden’ yapılan kaçakçılık girişimlerinin önlenmesinden oluştu. 

Denetimler sırasında firmaların maliye kayıtları ve yazar kasalar üzerinde yapılan oynamalar, sahte belge kullanımı, muhasebe kayıtları suistimalleri, vergi ve gümrük mevzuatının ihlali yoluyla yapılan suistimaller de tespit edilerek, gerekli işlemler yapıldı. Kaçakçılıkta ilk sırayı 89 bin ton ile motorin alırken, uzmanlar kaçak  yakıtların özellikle araçların motorlarının çalışma sistemlerine büyük zarar verdiğinin altını çiziyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X