Akaryakıta vergi zammı iyileşmeyi sınırlıyor

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Başkanı Günal Baylan, dün açıklanan enflasyon rakamları ile ilgili açıklamasında, son dönemde düşük seyreden gelişmiş ülke faizlerinin ve emtia fiyatlarının Türkiye ekonomisini olumlu yönde etkilemeyi sürd

Akaryakıta vergi zammı iyileşmeyi sınırlıyor

Büyüme performansındaki azalmaya bağlı olarak toplam talepte gözlenen yavaşlamanın çekirdek enflasyondaki kademeli düşüşü desteklediğini vurgulayan Baylan, ”Merkez Bankası, gıda fiyatlarındaki aşağı yönlü seyrin de etkisiyle kısa vadede enflasyonda düşüşü öngörmektedir. Öte yandan akaryakıt ürünlerindeki vergi ayarlaması ve diğer maliyet unsurlarındaki gelişmeler enflasyondaki iyileşmeyi sınırlamaktadır” dedi.

KREDİ NOTU UYARISI

Günal Baylan, Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu düşürmesine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Söz konusu kararın Türkiye’yi yatırım yapılabilir ülke konumundan çıkardığı için orta vadede özel kesimin borçlanma maliyetlerinde bir artış doğuracağını anlatan Baylan şunları kaydetti: 

”S&P ve Moody’s’in not düşüşlerinin ardından Türkiye ekonomisinin görünümünü yakın zamanda negatife çeken Fitch’in alacağı karar belirsizlik yaratmaktadır. Bununla birlikte yaşanan not indiriminin getirdiği belirsizlikler ve borçlanma maliyetine artış yönünde yansıması, Aralık 2016’da FED faiz artırımının söz konusu olması ve enflasyon bekleyişlerinin yüksekliği TCMB’nin faiz indirimleri sürecinin sonuna yaklaşıldığını ortaya koymaktadır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X