Akçay: ‘Türkiye olmayacaktı’

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Lozan Anlaşmasına ilişkin sözlerini ‘son derece yanlış bir tarih bilgisine ve şuuruna sahip bir görüş’ diyerek değerlendirdi.

Akçay: ‘Türkiye olmayacaktı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yıldönümü mesajlarında ‘zafer’ olarak nitelendirdiği Lozan ile ilgili olarak önceki gün yaptığı açıklamada, “Birileri de Lozan’ı ‘zafer’ diye yutturmaya çalıştı. Bağırsan sesinin duyulacağı adaları biz Lozan’da verdik. Zafer bu mu? Oralar bizimdi. O masaya oturanlar, o anlaşmanın hakkını vermediler’ ifadelerini kullanmıştı. ‘Bunu kabul etmek mümkün değil’ diyen MHP’li Akçay, sözlerini şöyle sürdürdü:

ELBETTE ZAFERDİR

“Lozan o günkü şartlar itibariyle elbette zaferdir. Yanmış yıkılmış, milyonlarca kilometresini kaybetmiş bir imparatorluk çöküntüsünden işgal edilmiş bir Anadolu. Sadece Anadolu’ya kısılıp kalmış, doğusundan, batısından, güneyinden baskı altında bir ülke ve olabildiğince şu anki mevcut misak-ı milli sınırlarını kurtarabilmiş. Peki bu Lozan da olmasaydı ne olacaktı? Allah korumuş. Eğer bu Damat Ferit hükümeti olsaydı Mondros imzalanmıştı, Sevr yürürlüğe girecekti. Sevr yürürlüğe girseydi Türkiye diye bir ülke olmayacaktı.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bundan birkaç ay önce Lozan ile ilgili yaptığı açıklamanın son yaptığı açıklamanın tam zıttı olduğunu kaydeden MHP’li Akçay, “Yani Cumhurbaşkanı çelişkili konuşuyor. Bir taraftan sen üç ay önce bunun kutlamasını yapıyorsun; zafer gibi” dedi.

ZAMANINIZDA ADALAR

MHP’li Erkan Akçay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayrıca ‘Bağırsan sesimizin duyulacağı adaları verdik’ dediğini de vurgulayarak, “Biz yıllardır Yunanlıların Ege’deki Türk adalarını 2004’ten beri işgal ettiğini bağıra bağıra feryat ediyoruz, kendisi duymuyor bunu. Kendi sorumluluğu altındaki hükümet zamanında Yunanlılara Türk adaları verildi. İnsan biraz insaf eder. Yani en önemlisi de bu” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X