Akdağ: İşaretler Gülen’i iade edebilecekleri yönünde

Sağlık Bakanı Akdağ, Gülen’in ABD’den iadesiyle ilgili olarak “Biraz topu orta sahada çevirdiler ama şimdiki işaretler iade edebilecekleri yönünde” açıklaması yaptı.

Akdağ: İşaretler Gülen’i iade edebilecekleri yönünde

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fetullah Gülen’in iadesiyle ilgili son durumu açıkladı.

Erzurum’da yerel bir kanala konuşan Akdağ, “Biraz topu orta sahada çevirdiler ama şimdiki işaretler iade edebilecekleri yönünde. Sağduyu zaten bunu gerektiriyor. İlgili dokümanlar kendilerine ulaşmış durumda. Bunu artık geciktirmemeliler ve cezasını çekmek üzere iade etmeleri gerekir. Bunu istemek bizim, o 240 şehidin hakkı” dedi.

“FETÖ ÇETESİNİ TEMİZLİYORUZ”

Devlette büyük temizlik yapıldığını hatırlatan Bakan Akdağ, şunları söyledi:

“Bu hain çete, FETÖ çetesi bu zalimler bize hem 240 şehide mal oldu. Allah hepsine rahmet eylesin, 2 bin 200’e yakın gazimiz var. Bütün toplumda bir travmaya da yol açtılar, büyük bir fitne çıkardılar ama Allah’a şükürler olsun milletimizin desteğiyle bunun üstesinden geldik. Şimdi bir taraftan bunları kamudan temizliyoruz, öbür taraftan tabi ki milletimizin huzuru için, refahı için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yani böyle yapmakla Türkiye’yi yolundan alıkoyacağını zannedenler aldanıyorlar. Bir taraftan yoğun bir mesaiyle bu FETÖ çetesinin mensuplarını devletten temizliyoruz savcılarımız bu işle alakadar oluyorlar. Bizler kamuda bu meseleyle ilgileniyoruz, öbür taraftan da işlerimizi yapıyoruz. Dolayısıyla Erzurum’dayız, Erzurum’da da bugün bu işle ilgili çalışmalarımızı yaptık.”

“ASKERİ HASTANELER HAFTAYA DEVRALINACAK”

Askeri hastanelerin devri ile ilgili çalışmaların tamamlandığını dile getiren Recep Akdağ, “Askeri hastaneler konusunda çalışmaların sonuna geldik. Bu hususta hukuk oluşturuldu, çeşitli illerde yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Burada da dört eğitim hastanesinin yanı sıra başka hastaneler de var. Bunları önümüzdeki hafta içerisinde devralacağız. Burada bakanlığımız ile çalışabilecek bütün personel Sağlık Bakanlığı’nda kalacak. Bunların haklarını koruyoruz hatta Silahlı Kuvvetler Kanunu 926’ya tabi personelin ileriye doğru emeklilik haklarını da koruyoruz. Ama artık sivil doktor olacaklar. Sivil çalışanlar olacaklar. Askeri üniformalı çalışanlar olmayacaklar” şeklinde konuştu.

“6 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI AÇIĞA ALINDI”

Türkiye genelinde 80 bin, Sağlık Bakanlığı’nda 6 bin kişinin açığa alındığını söyleyen Bakan Akdağ, “Türkiye genelinde bu örgütle ilişkisi olabileceği düşünülen 80 bin kişi açığa alındı. Biz de OHAL kanununa göre bir kararname yaptık ve 6 bine yakın kişiyi açığa aldık. Bunların daha çok çöreklendiği yerler emniyet, silahlı kuvvetler, yargı ve milli eğitim. İletişimle ilgili yerlerde çok yoğunlaşmışlar. Kılı kırk yararak, masumlar arada bundan mağdur olmasın diye çalışıyoruz. Doğrudan doğruya örgüt mensubu olanlar var. Onlar bir kısmı ‘ben örgüt mensubu değilim’ diyebilir ama parasıyla destek olmuşsa, para toplamışsa, insanları alıp oraya doğru yönlendirmişse bunlar örgüt mensubudur” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X