Akdeniz 700 mülteciyi yuttu

Havaların ısınmasıyla beraber mülteci ölümlerinde yine artış baş gösterdi. Gecen hafta Libya açıklarında yaşanan üç kazada 700 kadar mültecinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Akdeniz 700 mülteciyi yuttu

Libya’dan hareket eden botlarla İtalya kıyılarına umut yolculuğuna çıkan mülteciler botlarının alabora olmasıyla hedeflerine ulaşamadan trajik şekilde yaşamlarını yitiriyor.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği sözcüsü William Spindler, ilk kazanın çarşamba günü 600 kişiyi taşıyan bir teknede yaşandığını belirtti. Bu tekneden hala kayıpların olduğu belirtiliyor. 

Spindler açıklamasında, ikinci kazanın perşembe, üçüncü kazanın ise cuma günü yaşandığını aktardı ve ‘Üç kazada toplam 700’den fazla kişi kayboldu. Boğulduklarını düşünüyoruz’ dedi.Şu an deniz yoluyla İtalya’ya gitmeye çalışan mülteci tekneleri olduğu ve bunlarla ilgili kurtarma çalışmalarının yürütüldüğünü de ekleyen Spindler, mülteci akışının durdurulması için yapılması gereken çok fazla şey olduğunun altını çizdi. 

EN SIK KULLANILAN GÜZERGAH

Afrika’dan Avrupa’ya kaçışta en sık kullanılan güzergahlardan olan Libya ile İtalya arasındaki Sicilya Kanalı’nda hafta başından bu yana artan göçmen akışında çok sayıda sığınmacı denizden kurtarılmasına karşın kayıp olanların ölmüş olabileceği belirtiliyor. 

İtalyan basınına yansıyan son haberlerde, İtalyan güvenlik güçleri ve bölgede uluslararası misyon kapsamında bulunan deniz ekiplerinin yaptığı kurtarma operasyonlarında hafta başından bu yana 13 bin kişinin denizden kurtarıldığı, 65 kişinin cesedinin çıkarıldığı ve yüzlerce kişinin de kayıp olduğu ifade edildi.Denizden kurtarılarak İtalya’nın büyük limanlarına getirilen sığınmacıların yetkililere verdiği bilgiler de denizde yüzlerce kişinin kayıp olduğuna işaret etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X