Akhisar’a Çeşmeli Meydan

İnegöl Belediyesi tarafından Akhisar’da yapılan çeşmeli yeni mahalle meydanı hizmete açıldı.

Akhisar’a Çeşmeli Meydan

SADULLAH ORGAN

 

Bin 10 metrekare alan üzerinde projelendirilen uygulama alanında 747 metrekare sert zemin meydan alanı, 137 metrekare yeşil alan ve alanın merkezinde 16 metrekarelik alana sahip dört musluklu içme suyuna sahip çeşme bulunuyor. Belediye Başkanı Alinur Aktaş meydan düzenleme çalışmaları yapılırken halihazırda bulunan çeşmenin mevcut su hattının korunduğunu söyledi. Çeşmenin mermer kaplamalı olarak yeniden inşa edildiğini belirten Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak mahallelere nefes aldıracak meydan düzenlemeleriyle sosyal yaşama hayat veriyoruz” dedi.

PROJE YARIŞMASI

Yapacakları projelerle İnegöl’ün de meydanlarıyla anılmasını sağlayacaklarını ifade eden Aktaş, bu doğrultuda çalışmaları başlattıklarını söyledi. Eski devlet hastanesinin yıkımını gerçekleştirerek kentsel yenileme çalışmalarına hız verdiklerini kaydeden Aktaş, “Bu alanda yapılacak şehir meydanı ve belediye sarayı projesi için ulusal düzeyde bir proje yarışması yapacağız. Şu an eski hastane binası tamamen yıkılıp alan temizlendi. Heykel alanı ve Kuğulu Parkı da kapsayacak 90 dönümlük alana sahip bu bölgeye İnegöl’e yakışacak, şehre nefes aldıracak, İnegöl ile özdeşleşecek bir meydan kazandıracağız. İnegöl’e kazandırmak istediğimiz ‘Masal Köyü Parkı’ projemizin de Akhisar Mahallemize yakın bir bölgede yapılmasını planlıyoruz” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X