Akif ve Aktif Olmak Konulu Konferans

Düzce Üniversitesi İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu tarafından organize edilen “Akif ve Aktif Olmak” konulu konferans Cumhuriyet Konferans Salonu’n…

Akif ve Aktif Olmak Konulu Konferans

Düzce Üniversitesi İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu tarafından organize edilen “Akif ve Aktif Olmak” konulu konferans Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve İHH Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Engin Aslanargun, araştırmacı yazar Ramazan Kayan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını İHH Topluluğu Başkanı Hubeyb Ünal gerçekleştirdi. Hubeyb Ünal, yetim duyarlılığını üniversite içinde uyandırmak istediklerini belirterek, ümmetin derdiyle dertlenen gençlerin sayısını arttırmak istediklerini ifade etti. Program, Doç. Dr. Engin Aslanargun’un konuşmalarıyla devam etti. Doç. Dr. Engin Aslanargun, insanoğlunun en üretken, en dinamik döneminin gençlik dönemi olduğunu söyleyerek, bu dönemin özel bir ilgiyi hak ettiğini vurguladı. Doç. Dr. Aslanargun, gençlerin en dinamik olduğu dönemde bütün güçleriyle sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğinin altını çizerek, konferansın hayırla vesile olmasını temenni etti. Programın misafir konuşmacısı Ramazan Kayan, “Dünyayı değiştirme iradesini kaybetmeyen herkes gençtir” sözüyle gençliğin tanımını yaparak başladığı konuşmasında, seküler ve liberal yaklaşımların dayattığı bireysel yaşam tarzını eleştirerek, “Müslüman yaşamak için değil, yaşatmak için yaşayandır” sözüyle bireysel gelecek tasavvurundan kurtulup ortak bir gelecek tasavvurunun oluşturulmasının önemine değindi. Kendisi için değil başkası için yaşama erdemini kuşanabilen, insanlığın vicdanı olabilecek bir gençlik yetiştirmenin önemine dikkat çeken Ramazan Kayan, “Güvenilirlik, Gönüllülük, Güçlü Olmak, Gayret ve Görevlilik” olarak tanımladığı 5G formülüyle geleceğe güvenle yürümek isteyen gençlere tavsiyelerde bulundu. Program, misafir konuşmacıya teşekkür belgesinin takdim edilmesi ve İslam ülkelerinin özgürleşmesini sembolize eden beyaz balonların uçurulmasının ardından sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X