Akıllı elektrik şebekeleri geliyor

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Genel Sekreteri Uğur Yüksel, Türkiye’nin Avrupa piyasaları ile entegre bir elektrik piyasaya ihtiyacı olduğunu belirterek, ”Avrupa Elektrik Dağıtıcıları Birliği (EDSO) ile Avrupa Komisyonu’nun 150 bin Euroluk h

Akıllı elektrik şebekeleri geliyor

ELDER’in Avrupa Elektrik Dağıtıcıları Birliği üyeliğini ve bu üyeliğin Türkiye elektrik sektörüne yapacağı katkıları değerlendiren Yüksel, 21 Haziran’da yapılacak genel kurul toplantısı ile resmi olarak EDSO üyeliklerinin gerçekleşmiş olacağını söyledi. 

400 MİLYAR EURO BÜTÇE

Akıllı şebekelerin birçok ülkenin yatırım yaptığı bir alan olduğunu dile getiren Yüksel, ”Avrupa Komisyonu akıllı şebekeler için 2050’ye kadar 400 milyar Euro bütçe ayırmış durumda, çünkü AB’nin, enerjinin verimli kullanılması, yenilenebilir enerjinin daha yoğun kullanılması ve karbon salınımının azaltılmasını içeren 3 amacı var. Bunları gerçekleştirmek için akıllı şebekeler çözüm olarak görünüyor. Devletlerin politikaları ve kaynakları buna göre hazırlanıyor” diye konuştu.

ÜÇ RAPOR HAZIRLAYACAĞIZ

Yüksel, EDSO ile Türkiye’nin akıllı şebeke standartları, teknoloji ve akıllı şebeke teknolojisi yol haritası üzerine üç rapor hazırlayacakları bilgisini paylaşarak, ”EDSO, Avrupa fonlarından iyi bir şekilde yararlanıyor. Avrupa Elektrik Dağıtıcıları Birliği (EDSO) ile Avrupa Komisyonu’nun 150 bin Euro’luk hibe fonuna başvuruyoruz. Türkiye’ye akıllı şebekeleri kazandırmak istiyoruz. Bu fonun büyük bir kısmından Türkiye olarak faydalanacağız” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X