Akıllı ilaç seferberliği

Yanlış, gereksiz ve etkisiz ilaç kullanımı hastalıkların tedavisi için önlenemez boyuta ulaşırken, Bursa’da yapılan farkındalık çalışmaları ile bilinçsiz ilaç tüketiminin önüne geçilmeye çalışılıyor.

Akıllı ilaç seferberliği

İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Akılcı İlaç Kullanımı İl Koordinatörlüğü’nün yürüttüğü çalışmalarla tüm vatandaşlarda ve sağlık çalışanlarında konu hakkında farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren  İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, bilinçsiz antibiyotik kullanımının aynı hızda devam etmesi durumunda önümüzdeki yıllar içerisinde hastalıkların tedavi edilemez noktaya ulaşılacağının altını çizdi. Geçmişte bakterilerin bir antibiyotiğe her direnç kazandığında yeni bir antibiyotik geliştirilebildiğini vurgulayan Dr. Akan, “Maalesef son 15 yılda artık yeni antibiyotikler geliştirilemiyor, insan vücudu bu sebepten daha dirençsiz hale gelmeye başladı” dedi.

 

Akılcı ilaç kullanımı konusunda şehrin her yerinde toplumun her kesimine ulaşmayı amaçladıklarına dikkat çeken Dr. Akan, alışveriş merkezleri, parklar, okul bahçeleri, ulaşım araçları ve kamu kurumları gibi halka açık yerlerde; bilgilendirici broşür, kitapçık, afiş, billboard ve kısa metrajlı film gibi materyallerle konuya dikkat çekmeye çalıştıklarını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X