Akıllı telefonlar şimdi de…

İsviçreli bilim adamları şimdi de meme kanserini teşhis edebilen cep telefonu uygulaması geliştirdi.

Akıllı telefonlar şimdi de…

İsviçreli bilim insanları, kadınlarda sık görülen meme kanserinin ilk belirtilerini tespit edebilen bir mobil telefon uygulaması geliştirdi. Zürihli jinekologlar tarafından tasarlanan Brust-Selbstcheck uygulaması, ücretsiz olarak şimdilik sadece Almanca hizmet veriyor. 

Uzmanlar belirli bir yaştan sonra yılda en az bir kere mamografi testi yaptırılmasını tavsiye ediyor. Meme içerisinde tümör oluşumunu tespit eden mamografi testine Zürihli doktorlar yeni bir aşama ekledi. Cep telefonları için hazırlanan bir mobil uygulama kişilerin hastalık hakkında bilgi edinmelerini ve tek başlarına ilk tetkikleri yapmalarına yardımcı oluyor.

UYGULAMA BİLGİLENDİRİYOR

Proje çalışanlarından Dr. Brida von Castelberg, yılda bir kez doktorların test yapması ile isabetli bir tanı çalışmasının zor olduğunu söyleyerek her kadının hormonal vücut değişimlerini takip etmesi gerektiğini vurguladı. Birçok uzman doktorun katkısı ile hazırlanan mobil uygulama kullanıcılara hastalık hakkında detaylı bilgiler verdiği gibi hastalığın ilk belirtileri ve yapılması gerekenler hakkında acil bir alarm sistemi bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X