Akıllı telefonu çok sevdik

Türkiye’de ocak-mart döneminde satılan akıllı telefon sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artarak, 3,1 milyon adete ulaştı.

Akıllı telefonu çok sevdik

Türkiye’de akıllı telefonlara ilgi giderek artıyor. 4,5G teknolojisinin etkisiyle pazarın yıl sonunda yüzde 10 büyüyerek, 6 milyar dolar ciroya ulaşması bekleniyor.

Araştırma kuruluşu GfK’nın yaptığı çalışmaya göre, mobil teknolojinin en hızlı geliştiği bölgeler, yüzde 22 ile gelişmekte olan Asya Pasifik pazarları olurken, bunu yüzde 18 ile Ortadoğu ve Afrika pazarları takip etti. Türkiye’de akıllı telefon satışı, yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artarak, 3,1 milyon adete ulaştı. 2015 yılında 12 milyonun üzerinde akıllı telefon satılan Türkiye’de sektörün ulaştığı ciro ise yıllık bazda 16 milyar lirayı aştı.

2015’TE 12 MİLYON ADET SATILDI

GfK Tüketici Tercihleri Genel Müdürü Mete Uslukılınç konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, dijital tüketicinin gücünü mobiliteden aldığını ve hayatını akıllı telefon ile kumanda ettiğini söyledi. Dünyada akıllı telefon pazarına bakıldığında, bu yıl 1,4 milyar adetlik satış beklendiğini ifade eden Uslukılınç, Türkiye’de geçen yıl 12 milyon olan akıllı telefon satışlarında bu yıl 4,5G teknolojisinin etkisiyle yüzde 10’luk büyüme beklediklerini aktardı.

6 MİLYAR DOLAR CİRO BEKLENTİSİ

Uslukılınç, ”Öngörülen yüzde 10 büyüme sonucu 2016 yılı sonunda Türkiye 6 milyar dolar üzerinde gerçekleşecek perakende ciro değeri ile İtalya’yı da geçerek dünyadaki ilk 10 akıllı telefon pazarına 9’uncu sıradan girmiş olacak” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X