Akın akın geliyorlar

Son 5 günde Yunan adalarına çıkan sığınmacıların sayısı 48 bin’e ulaştı. Yetkililer sayının artmasını sığınmacıların kış gelmeden, Ege Denizi’ni aşmaya çabasına bağlıyor.

Akın akın geliyorlar

Yunanistan’a sığınmacı akını yoğunlaştı. Son 5 gün içindi Yunan adalarına  giden sığınmacıların sayısı 48 bin’i aştı. Uluslar arası Göç Örgütü verilerine göre , bu yıl içinde Avrupa kıyılarına çıkan sığnmacıların toplam sayısı da 681 bin’e ulaştı. Hergün neredeyse 9 bin 600 sığınmacı Yunan adalarına gidiyor. Midilli Adası ise  sığınmacıların ana güzergahlarından. Sığınmacılar Ege Denizi’ni aşaram Midilli’ye ulaşabilmek için insan kaçakçılarına  kişi başına en as bin dolar veriyor. Yaz başından beri kaçakçıların milyonlarca dolar  kazandığına dikkat çekildi. Ege Denizi’ni aşarak Yunanistan’a ulaşan sığınmacılar, buradan Avusturya ve Almanya’ya gidebilmek için uzun ve zorlu bir yolculuğu daha göze almak zorunda kalıyor.

BİR GECEDE 3 BİN SIĞINMACI

bu arada yolculuklarına devam eden 3 binden fazla sığınmacı önceki gece saatlerinden itibaren Sırbistan’a giriş yaptı. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, 7 bin mültecinin de halen yolda olduğunu açıkladı. Komiserlik görevlisi Niklas Stoerup Agerup, ‘Gece boyunca tansiyon artışı olmadı, tabi ki soğuktu. Daha önce olduğu gibi çok sayıda aile var, ancak çok sayıda çocuk ve özürlünün olması yeni bir durum’ dedi. 

Çoğu umut yolcusunun yerleşmeyi düşündüğü Almanya ise göçmenlere karşı alınan önlemleri bir hafta önceden yürürlüğe koyacağını açıkladı. Söz konusu önlemler kapsamında başvurusu geri çevrilenlerin sınır dışı edilmesinin hızlandırılması planlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X