Akın ettiler! Kilometrelerce mangal kuyruğu

Kademeli normalleşme ve tatili fırsat bilen İstanbullular soluğu Belgrad Ormanı’nda aldı. Bahçeköy’den Belgrad Ormanı’na araçları ile girmeye çalışanlar kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu.

Akın ettiler! Kilometrelerce mangal kuyruğu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tatilini fırsat bilen İstanbullular piknik yapmak için Belgrad Ormanı’na akın etti. Giriş yolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

Trafiği aşarak içeri girebilenler ise sofralarını kurarak mangal yaktı.

Yakılan mangallardan Belgrad Ormanı içinden dumanlar yükseldi.

Ormana gelenlerden Fuat Kan, “Buranın temiz havasını solumak için geldik fakat gerçekten çile çekiyoruz. Belki bir buçuk saattir kuyrukta bekliyoruz. İnşallah diğer park alanları da açılır herkes rahatça mangalını, pikniğini yapar. Rahat bir nefes alırlar diye düşünüyorum” dedi.

Yol üzerine park eden iki kamyonet zaten yoğun olan trafiği iyice sıkıştırınca aracından inen bir vatandaş, “Burayı kapatmışlar, şurayı kapatmışlar, bunları görüntüleyin, trafik gelsin cezalarını yazsın. Boydan boya yolu tıkamışlar, insanlar yollarda rezillik çekiyor” şeklinde tepki gösterdi.

Belgrad Ormanı’na ailesiyle gelen Halil adlı kişi, “17 gündür evdeyiz, ikiz kızlarım var artık zapt edemedik çocukları, böyle bir fırsatı bulunca da kaçalım dedik. İyi oldu hepimiz için, özlemişiz yani. Yasakların bitmesini dört gözle bekliyoruz. Tedbirlere uyuyoruz, gördüğünüz gibi sosyal mesafeye dikkat ederek oturuyoruz” diye konuştu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı’nı kutladığını söyleyen Onur Güler, “Normalde hep çalıştığımız için yasak oluyordu hafta sonları ama bu sefer sağ olsun devletimiz düşünmüş, bugünü de çalışanlara armağan etti gibi bir şey oldu” şeklinde konuştu.

DHA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X