Akıncı ve Anastasiadis, cuumartesi günü görüşecek

KKTC’de yeni seçilen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, görevi resmen devralmasından sonra Rum lider Nikos Anastasiadis ile ilk görüşmesini Cumartesi günü yapacak.

Akıncı ve Anastasiadis, cuumartesi günü görüşecek

Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulides, iki liderin dünkü telefon görüşmesinde, Cumartesi günü bir araya gelmek üzere mutabık kaldığını açıkladı. Sözcü, öğle yemeğinde buluşacak olan iki liderin, müzakerelerin sürdürülmesini ele alacaklarını, muhtemelen Kıbrıs meselesini özüne de değinebileceklerini kaydetti. Sözcü ayrıca Kıbrıslı Rumların, Türkler’e yönelik ‘tek taraflı güven arttırıcı önlemler alacağını’ söyledi. 

Hristodudiles bu önlemler hakkında ayrıntı vermedi. Ancak Reuters ajansının haberine göre gündemdeki önlemlerden biri, 1974’ten önce mayın döşenen ve şu anda Türk tarafında kalan 28 mayın tarlasının haritalarının verilmesi.Sözcü bu önlemlerin ‘çözüm sürecinin yerine geçemeyeceğini, ancak süreci güçlendireceğini’ vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X