Akıncı’dan Rumlara soğuk duş

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs’ta Rumların egemen, Türklerinse azınlık olacağı bir anlaşmanın mümkün olamayacağını belirterek iki ayrı devlete dayalı bir konfederasyonun da gerçekçi bir yaklaşım olmadığını söyledi.

Akıncı’dan Rumlara soğuk duş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 32. kuruluş yıldönümü törenlerinde konuşan Akıncı, Güney Kıbrıs’ta iki kesimli federasyona dayalı çözümün’ideal çözüm’ olmadığı ‘acı veren bir uzlaşma’ olduğu yönündeki değerlendirmelere atıfta bulundu. 

Akıncı, ‘Bu son derece rahatsız edici bir söylemdir zira bu söylem Rum toplumuna daha çözüme bile ulaşmadan, varılacak çözümün ideal olmayan üstelik acı veren bir durum olduğu mesajı verilmektedir’ dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı, ‘Rum toplumunun egemen, Kıbrıs Türklerinin de azınlık olacağı üniter bir devlet hayalinin mümkün olmadığı ve olamayacağı çoktan anlaşılmış olmalıdır. Eğer ideal çözüm olarak Rumlara ‘üniter devlet’ mesajı veriliyorsa, o takdirde Kıbrıs Türklerine de iki ayrı devletten oluşacak bir konfederasyonun ideal çözüm olarak görme hakkı tanınmış olacaktır ki bugünkü koşullarda bu da mümkün değildir’ diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X