Akıncılar’a ürün toplama merkezi

İnegöl Belediyesi, kırsal kalkınma hedefiyle sürdürdüğü çalışmalar çerçevesinde üçüncü ürün toplama merkezini Akıncılar Mahallesi’nde hizmete geçirdi.

Akıncılar’a ürün toplama merkezi

ABDULLAH TANIŞ

İnegöl Belediyesi’nin kırsal kalkınma hedefiyle başlattığı çalışmalar kapsamında meyveciliğin yoğun olarak yapıldığı Akıncılar Mahallesi’nde de üreticinin ürünlerinin lojistiğini daha sağlıklı şekilde gerçekleştirmesini sağlayacak ürün toplama merkezi hayata geçirildi. Daha önce Kayapınar ve Dipsizgöl Mahalleleri’ne Ürün Toplama Merkezlerini kazandıran İnegöl Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’nin Cerrah Mahallesi’nde yaptığı ürün toplama merkeziyle birlikte 4’üncü Ürün Toplama Merkezi’ni de Akıncılar’a kazandırmış oldu. Akıncılar Mahallesi Muhtarı Hayrettin Akın mahallede ve bölgede önemli bir ihtiyacın giderilmiş olduğunu ifade ederek Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti.

KIRSAL KALKINMAYA DESTEK

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak tarıma katkı sağlayacak, çiftçiye destek verecek bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İnegöl Belediyesi’nin yapımı süren çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Aktaş, “İnegöl için ne yapsak az” ifadesine yer verdi. Aktaş, “Belediye olarak Kırsal Kalkınmaya Tam Destek parolasıyla başlattığımız hizmet seferberliği ile kırsalda tüm dinamiklerimizle vatandaşlarımızın yanındayız. İnegöl bir ticaret şehri olduğu kadar, aynı zamanda bir tarım şehri. Ama bunu pratiğe dökmek, yeni atılımlar yapmak, alt yapıyı güçlendirmek gerekiyor. Aynı zamanda yetiştirdiğimiz kaliteli ürünlerin en iyi şekilde pazarlamasını da yapmamız gerektiğini düşünüyoruz. Tek amacımız ve gayemiz İnegöl tarımını hak ettiği yere getirmek” dedi.

ÜRETİCİ TOPTANCIYLA BULUŞACAK

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Akıncılar Mahallemiz başta olmak üzere İnegöl’ün bu bölgesinde çok yoğun bir şekilde meyvecilik faaliyetleri var. Burası toptancılarla da iyi bir buluşma noktası olacak. Meyveciliğin yoğun olduğu bu bölgede ürün toplama merkezinin önemli bir işlevi yerine getireceğine inancımız tam. Oluşturduğumuz bu ürün toplama merkezlerimizle üreticilerimizi toptancılarla buluşturmayı, muhtelif meyve ve sebze hasat sezonunda mahalle içinde oluşan trafik karmaşasını önlemeyi, ürünlerin sevkiyatında Hal Kayıt Sistemi’ne uygunluğu sağlayarak, tarımsal üretimde kayıt dışılığın önüne geçmeyi ve bölgedeki birden çok mahallenin üreticilerinin yararlanabileceği bir tür bölgesel ticaret merkezi oluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

300 BİN TL’YE MAL OLDU

Akıncılar Ürün Toplama Merkezi ile ilgili de bilgi veren Aktaş, her biri 30 metrekare olmak üzere 5 bölümden oluşan 150 metrekare kapalı alanı sahip olduğunu dile getirdi. Aktaş ürün toplama merkezinin maliyetinin ise 300 bin TL olduğunu sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X