Akıncılar’a ürün toplama merkezi

Akıncılar Mahallesi’nde İnegöl Belediyesi tarafından yapımına başlanan Ürün Toplama Merkezi’nin temeli atıldı. Merkezin nisan ayına kadar tamamlanması planlanıyor.

Akıncılar’a ürün toplama merkezi

İnegöl Belediyesi, meyveciliğin yoğun olduğu Akıncılar Mahallesi’nde Ürün Toplama Merkezi yapımına başladı. İnegöl’ün bir ticaret şehri olduğu kadar aynı zaman bir tarım şehri olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl olarak tarımda da hedefleri olduğunu söyledi.

Yapılan çalışmalarda amaçlarının çiftçinin ufkunu açmak olduğunu kaydeden Aktaş, kırsal mahalleleri geliştirmenin yanı sıra şehir merkezindeki çocukların kırsalla ilişkilerinin kesilmemesi adına da çalıştıklarını belirtti. 

Aktaş, “Kırsalda biz tarımı geliştirmeye çalışıyoruz ama şehirde çocukların kırsaldan haberi yok. Bu tehlikeli bir durum. Doğal yaşamdan haberi yok çocukların. Alibeyköy Mahallemiz’de Doğal Yaşam Çiftliği adı altında bir merkez oluşturuyoruz. Onu da nisan ayına kadar bitirip hayata geçireceğiz. Okuldaki çocuklarımızı götürüp orada eğitimden geçireceğiz. Çocuklara süt nasıl sağılır, ata nasıl binilir, bir şeyler nasıl ekilip biçilir bunları öğreteceğiz. Çocuklarımızı doğal yaşamın içerisinde tutmaya çalışacağız. Herkesin memur olduğu hiçbir ülke yok. Birilerinin de tarımla ilgilenmesi lazım. Ama profesyonelce ilgilenelim” şeklinde konuştu.

BÖLGESEL TİCARET MERKEZİ

Kırsalda yapılan hizmetlerle ilgili de bilgi veren Aktaş, “Kozluca Mahallemiz’de ve Tekke Mahallemiz’de süt toplama merkezlerimiz yapılıyor. Kozluca’da biz, Tekke’de de Büyükşehir Belediyemiz yapıyor. Kırsal mahallelerdeki çalışmalar hızla devam edecek. Üreticilerimizi alıcı ve toptancılarla buluşturmayı, muhtelif meyve ve sebze hasat sezonunda mahalle içinde oluşan trafik karmaşasını önlemeyi, ürünlerin sevkiyatında Hal Kayıt Sistemi’ne uygunluğu sağlayarak tarımsal üretimde kayıt dışılığın önüne geçmeyi ve bölgedeki birden çok mahallenin üreticilerinin yararlanabileceği bir tür bölgesel ticaret merkezi oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

BEŞ BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

Akıncılar Mahallesi’nde yapılacak ürün toplama merkezinin teknik özellikleri hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Her biri 30 metrekare olmak üzere 5 bölümden oluşan toplam 150 metrekare kapalı alana sahip ve 100 metrekare açık alanı bulunan binamız, toplam 250 metrekare. Her biri 30 metrekareden oluşan bölümlerin kapısı üstte toplanır kepenk sistemi şeklinde. Önündeki sundurma sayesinde traktör ve kamyonlara kolay bir şekilde aktarım yapılabilecek. Ayrıca Ürün Toplama Merkezi’nde 380 metrekare beton parke döşenerek, çevre düzenlemesi ve aydınlatma sistemi yapılacak. Akıncılar Mahallesi Ürün Toplama Merkezi’nin belediyemize yaklaşık olarak maliyeti 280 bin TL’dir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X