‘Akla kontrollü darbe geliyor’

İktidarda 120 ile 180 arasında ByLock’çu olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, bu isimlerin açıklanmasını istedi ve ‘Saklıyorsanız 15 Temmuz’un kontrollü darbe olduğu akla geliyor’ dedi.

‘Akla kontrollü darbe geliyor’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, televizyon kanallarının genel yayın yönetmenleri ve haber koordinatörleri ile bir araya geldi.

FETÖ soruşturmalarına yönelik önemli iddialar ortaya atan Kılıçdaroğlu, iktidarda 120 ile 180 arasında ByLock kullanan FETÖ’cü olduğunu öne sürdü. 

‘Bunun olduğu biliniyor ve bu ByLock’çular açıklanmalı. Bu isimlerin listesi hükümette var ve bu ısrarla açıklanmıyor’ diyen Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

‘Savcılıklara bu isimler seçilerek gönderiliyor, suçluyu korumak suçtur. Gizleniyorsa hangi gerekçeyle gizleniyor. Bunun açıklanması lazım. Kendi içlerindeki ByLock’çuları saklıyorlar, bu nedenle gizliyorlar. Bank Asya’nın önünden geçeni bile FETÖ’cü diye tutuklarken ByLock kullanan bu isimlerin bu milletvekillerinin korunması kabul edilemez.’

LİSTEYİ İSTEMELİ

Kılıçdaroğlu, Binali Yıldırım’ın listeleri elinde tutan güvenlik birimlerini arayıp bu listeleri istemesi gerektiğini kaydederken, Başbakan Binali Yıldırım’ın ‘MİT’e sordum böyle bir liste yok, benden bilgi saklıyorlarsa bedelini öderler’ açıklamasının ise inandırıcı olmadığını söyledi. 

‘Örneğin ben söyleyene kadar Adil Öksüz adı onların ağzından çıktı mı?’ diye soran CHP lideri Kılıçdaroğlu, Adil Öksüz’ün kullandığı GPS cihazının hangi devlet kurumu tarafından ithal edildiğinin açıklanmasını istedi. ‘ByLock listelerini çözdük diyorlarsa kamuoyuna açıklamak zorundalar, CHP de varsa açıklasınlar biz de bilelim’ ifadesini kullanan CHP lideri, şöyle devam etti:

‘Listeyi gizliyorsan gerçek anlamda FETÖ ile mücadele etmiyorsun demektir. Siz bu listeleri saklıyorsanız insanın aklına 15 Temmuz’un kontrollü bir darbe olduğu akla geliyor. 21.30’da darbe mi olur diye sordum ben kendilerine. Onlar da ‘önceden deşifre oldular’ ifadelerini kullandı.

Demek ki bu onların, önceden bu darbeden haberleri olduğu anlamına geliyor. Ayrıca FETÖ’cülerin ifadeleri de kontrollü darbe olduğu kanısını güçlendiriyor.’

DOSYA HAZIRLADIM

Kılıçdaroğlu, ‘Hangi ifadeler bu kanınızı güçlendirdi?’ sorusuna ise ‘Onla ilgili özel bir dosya hazırladım. Daha sonra bu özel dosyaları aktarabileceğim bir toplantı yapabilirim. Bugünün konusu bu değil. Biz ayrıntılı olarak referandum konuşalım’ yanıtını verdi. 

Darbenin aydınlatılamadığını da savunan CHP lideri, ‘Çünkü darbenin siyasi ayağı hükümetin içerisinde. Atamaları yapan kimlerse siyasi ayağı da onlar oluşturuyor’ dedi. 

GİZLİ BİR ‘HAYIR’CI KİTLE VAR

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumuna yönelik detaylı değerlendirmeleri oldu. Referandum için anket yaptırmadıklarını, alandan izlenim edindiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, ‘Ciddi bir gizli ‘hayır’cı kitle var. Bu kitle baskılar nedeniyle evet oyu vereceğini açıklıyor ama sandığa gittiğinde hayır oyu verecek. Sonuçta bir anayasa değişikliği oylanacak, seçim değil. Seçmenlerin buna göre oy vermesini istiyorum. Bir partinin mutfağında hazırlanan bir anayasa, toplumun anayasası olamaz. Kanaatim hayır çıkacağı yönünde’ diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu, ‘Kararsızların durumunu nasıl görüyorsunuz, kararsızlar referandumun sonucunu değiştirebilecek nitelikte mi?’ sorusuna da şöyle yanıt verdi:

‘Kararsızların büyük bir çoğunluğu sandığa gitsem de gitmesem de sonuç değişmeyecek diye düşünüyor. Bu doğru değil, evet de verseniz hayır da verseniz mutlaka sandığa gitmeniz gerekiyor.’

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye dünyadan soyutlanıyor. Referandumdan evet çıkarsa Türkiye’nin itibari sıfıra inecektir. Yabancı sermaye Türkiye’ye gelmeyecektir’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X