‘AKP ve CHP’nin uzlaşı ile tamamlamasını bekliyoruz’

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Koalisyon görüşmelerinin ikinci turunu AKP ve CHP’nin uzlaşı ile tamamlamasını bekliyoruz” dedi.

‘AKP ve CHP’nin uzlaşı ile tamamlamasını bekliyoruz’

Yüksekdağ, Şanlıurfa’da gazetecilere gündeme ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’de bir an önce hükümetin kurulmasını beklediklerini söyledi.

Görüşmelerin ikinci turundan daha umutlu olduklarını belirten Yüksekdağ, yasal olarak 45 gün süresi bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun söz konusu sürenin tamamını kullanmasını doğru bulmadıklarını ifade etti.

AK Parti ve CHP koalisyonunu beklediklerine işaret eden Yüksekdağ, şöyle devam etti:

“Koalisyon görüşmelerinin ikinci turunda daha somut gelişme elde edilerek çıkılmasını umut ediyoruz. Kabul edersiniz ki epeyce bir zaman geçti, seçimlerden sonra 1,5 aylık bir dönem geride kaldı. Türkiye için hükümetsiz geçen uzun bir zaman. O nedenle bu geçen zamanın daha hızlı bir şekilde telafi edilmesi gerekiyor. Ne kadar kısa sürede görüşmeler tamamlanır ve sonuç çıkarsa memleket açısından o kadar iyi olur. AKP ve CHP’nin yaptığı görüşmenin ardından koalisyon üzerinden bir tartışma yapılmadı. İkinci turda CHP ile daha ciddi bir masa etrafında buluşularak, karşılıklı olurlar ve ortak paydalar üzerinden bir anlaşmaya varılmasını öncelikli olarak düşünüyoruz. Koalisyon görüşmelerinin ikinci turunu AKP ve CHP’nin uzlaşı ile tamamlamasını bekliyoruz.”

Kurulacak koalisyon için parti olarak 15 maddelik bir hükümet programı hazırladıklarını vurgulayan Yüksekdağ, söz konusu maddelerin barış, demokrasi ve adalet içerikli olduğunu savundu.

“Biz her şeye hazırız”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu’nun, partisinin il başkanlarına verdiği “seçime hazır olun” talimatına da değinen Yüksekdağ, partisinin her şeye hazır olduğunu söyledi.

Erken seçimi milletin istemediğini savunan Yüksekdağ, şunları kaydetti:

“Biz sadece erken seçime değil, her şeye hazırız. HDP çok güçlü ve antrenmanlı bir partidir. Direnişe de barışa da çeşitli siyasi süreçlerde karşımıza çıkan zorlukları aşmaya da aynı zamanda seçime de hazırız. Biz erken seçimi istemiyoruz çünkü halkımız istemiyor. Türkiye’deki milyonlarca insan sandığa erken seçime gitmek için mi gitti. Türkiye 1,5 yıl içinde 3 defa sandığa gitti. Bunun hazineye bir maliyeti var, hazineye maliyet aynı zamanda halka maliyettir. Çünkü hazine halkın vergisidir. Biz bu nedenle mali olarak da halkın zor durumda bırakılmasını istemiyoruz.”

Milletin seçimde 13 yıllık tek parti iktidarını değiştirmeyi tercih ettiğini öne süren Yüksekdağ, bütün siyasi partilerin bu sonuçlara razı olması gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X