Akpınar’a yeni cami

Osmangazi Belediyesi’nin yer tahsisinde bulunduğu Akpınar Mahallesi Mescidi Aksa Camii’nin temeli, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın da katıldığı törenle atıldı.

Akpınar’a yeni cami

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Hüseyin Erdönmez, Erkan Albayrak, Cem Kürşat Hasanoğlu, Yunus Şahin, cami dernek yöneticileri ile vatandaşların katıldığı tören, kuran tilaveti ile başladı.

Mescidi Aksa Camii dernek yöneticilerinden Ali Girgin, yaptığı konuşmada, mahallenin ihtiyacı olan cami için yer tahsisi yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a, mahalle sakinleri adına teşekkür etti. Girgin, “Mescidi Aksa Camii, mahallemizin yanı sıra, bitişiğinde inşa edilen İmama Hatip Lisesi için bir uygulama camii olacak. 350 metrekare taban alanına sahip camimiz, tamamlandığında 1.200 kişinin namaz kılabileceği bir cami olacak” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık’ta, yaptığı konuşmada, “Bursa, tarihten gelen sorumluluğu çok fazla olan bir şehir. Hem Bursa, hem de Osmangazi Belediyesi, yurt içi ve yurt dışında bu sorumluluğunun bilinciyle hareket eden iki önemli belediye. Bu gün burada temelini attığımız Mescidi Aksa Camii, bu sorumlulukla gerçekleştirilen güzel bir çalışma. Ciminin yapımına desteklerinden dolayı Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a teşekkür ediyorum” dedi. 

Yapılan Konuşmaların ardından Akpınar Mahallesi Mescidi Aksa Camiinin temeli kesilen kurban ve dualar eşliğinde atıldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X