Akpınar’da resmi süreç başladı

Akpınar ve 1050 Konutlar kentsel dönüşüm projesine ait plan değişikliği ile ilgili önerge Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunuldu.

Akpınar’da resmi süreç başladı

Osmangazi ilçesi sınırlarında yer alan 2 bin 290 hak sahibinin bulunduğu Akpınar ve 1050 Konutlar’daki kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Hak sahipleri ile yapılan görüşmelerin ardından başlayan yeni süreçte vatandaşlarla ön protokol imzalanmış ve resmi sürecin başlayabilmesi adına önemli adımlar atılmıştı.

Toplam bin 163 hak sahibinin ön protokol imzaladığı projenin plan değişikliği çalışmaları da titizlikle yürütüldü. Bölgede yer alan kamu alanları başta olmak üzere birçok alanda yeni düzenlenmelerin yapıldığı Akpınar-1050 Konutlar kentsel dönüşüm projesi gerek planlama gerekse de şehircilik anlamında Türkiye’nin örnek projeleri arasında olması bekleniyor.

DAHA ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR

Ergünkent İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur, Akpınar Kentsel Dönüşüm projesi için hazırlanan plan değişikliğine ait önergenin Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulduğunu dile getirdi. Resmi olarak sürecin başladığını ifade eden Adanur, ”Uzun süredir yürüttüğümüz çalışmalarda yeni bir döneme girmiş bulunmaktayız. İlk günden bu yana kadar geçen sürede gerek hak sahiplerimiz gerekse de bölgedeki vatandaşlarımızla el birliği içinde başarılı bir müzakere süreci geçirdik. Bizlere olan bu güven ve desteğin hakkını vermek için artık daha çok çalışmamız gerekiyor. Umuyoruz ki bundan sonraki süreçlerde başarılı ile devam eder ve Bursa’ya yakışır bir projeye hep birlikte imza atarız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X