Aksaray’da “Toprak Günü” Programı

11 Haziran Toprak Haftası nedeniyle Aksaray’da ‘Toprak Günü’ programı düzenlendi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Ticaret ve Sa…

Aksaray’da “Toprak Günü” Programı

11 Haziran Toprak Haftası nedeniyle Aksaray’da ‘Toprak Günü’ programı düzenlendi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, çiftçiler ve davetliler katıldı. Programda bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, “Toprak kaynaklarının bilimsel esaslara uygun olarak belirlenmesi, sınıflandırılması, arazi kullanım planlarının hazırlanması, koruma ve geliştirme sürecinden toplumsal ekonomik ve çevresel boyutların katılımcı yöntemlerle değerlendirilmesi, amaç dışı ve yanlış kullanımların önlenmesi, korumayı sağlayacak yöntemlerin oluşması için 1945 yılında yayınlanan Toprak Bayramı Kanunu 2005 yılında kabul edilmiş ve yürürlüğe konulmuştur. Toprak nedir dersek, toprak kayaların ve organik maddelerin çeşitli derecedeki ayrışma ürünlerinden meydana gelen, içinde geniş bir canlılar topluluğu oluşturan, bitkilere besin kaynağı olan ve katı yem kabuğunun uzun zaman içinde belirli özellikler kazanan en üst kısmını saran doğal dinamik bir yapıdır. Bir santimetrekare toprağın oluşması için yüzbinlerce yıl geçmesi gerekli. Hemen oluşmuyor. Toprak bu kadar önemli bir unsur” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X