Akşener: ‘2018’den önce seçim olmaz’

Kasım ayında bir erken seçim beklemeğidinin altını çizen Akşener, “AK Parti’nin reflekslerini okuyan ve tanıyan birisi olarak öngörüm, en erken seçimin 2018 Mayıs’ında olacağı. O da Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler olur” dedi.

Akşener: ‘2018’den önce seçim olmaz’

SEYİT GÜNDOĞAN

MHP’den ihraç edildikten sonra yeni parti kurma hazırlıklarını sürdüren Meral Akşener, geçen günlerde saldırıya uğrayan MHP eski il başkanları Hasan Toktaş ve Yüksel Yılmaz’ı dün evlerinde ziyaret etti. Ziyaret öncesinde gazetecilere açıklama yapan Akşener, saldırıyla ilgili olarak, “Çirkinlik her zaman yenilgiye sebep olur” dedi. Kasım ayında bir erken seçim beklemediğini de  vurgulayan Akşener, “Keşke erken seçim olsa. AK Parti’nin reflekslerini okuyan ve  tanıyan birisi olarak öngörümdür. En erken seçim 2018 Mayıs ayında olur. O da cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler olur” diye konuştu. 

“PARTİYİ DAHA ERKEN KURACAĞIZ”

Parti kurma sürecini değerlendiren Akşener, “Tam merkezde, milletin merkezinde bir siyasi oluşum ile ilgili kararımız kesinleşmişti. Kirli bir referandumun sonunda Türkiye’de oluşan ve bizim karşı olduğumuz partili cumhurbaşkanlığı sistemine göre 26 Ekim’e kadar çıkması gereken uyum yasalarını bekleyip prtinin kuruluşunu da Kasım başında açıklamak gibi bir kararımız vardı. Ancak FETÖ’nün ele başısısı Fethullah Gülen’in çektirdiği fotoğraf herkesin malumu. Herkes ayakkabısıyla seccadeye basmasına dikkat etti ama çekti ama oradaki asıl  başka bir şey daha vardı ve bunu şimdi ezotorik ve kabalist sistem üzerinden okumamız gerektiğini düşünüyorum anlaşılıyor. Koskocaman soru işaretlerinin ortaya çıktığı bir dönemdeyiz. O fotoğraftaki saattin 11’i gösterdiği görülüyor. Bu 11 neye takebül eder onu bilemeyiz ama en azından darbeye kalkışmış, ttuklu bulunan ve bu ele başının arkasından gidenlere üzeremizden bir umut mesajı olarak algınabilir. Bu şaibelerin soru işaretlerine meydan vermemek ve ahmaklaşmış siyasilerin eline bir gerekçe vermemek amacıyla parti kurma çalışmalarımızı mümkün olduğunca erkene aldık” dedi. 

“PARTİ PROGRAMIMIZDA PROJE DE OLACAK”

Kuruluş hazırlıkları devam eden partinin içeriğiyle de ilgili bilgi veren Akşener, “Geniş bir çalışma yapıyoruz. Türkiye’de bugüne kadar kurulmuş siyasi partilerin hiç birinde olmayan tüzük ve programla ilgili her konu başlığı üzerinde çok sayıda çalışan arkadaşımız var. Örneğin, sadece sağlık başlığı altında 150 kişi çalışıyor. Sağlık alanında; özel sektör gözüyle, devlet gözüyle, hasta gözüyle ve doktor gözüyle çalışıyorlar. Bütünlüklü bir çalışma yapıyoruz. Bütün bunları bir araya toplayacak teknik bir ofis kurduk. Normalde parti programlarında projeler olmaz. Bizim parti programımız içinde projeler de yer alacak” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X