Akşener Bursa’dan yola çıktı

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener resmi adaylığını Bursa’dan ilan etti. Kurultay çağrısını yenileyen Akşener, “Kaçmayın, gelin ülkücü iradeye kulak verin. Ülkücülere güvenin. Ülkücü iradenin irfan, feraset ve adalet terazisinde tartılın. Ben tartılmaya

Akşener Bursa’dan yola çıktı

SEYİT GÜNDOĞAN 

 

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Atatürk Spor Salonu’nu dolduran partililere hitap etti. İddialı konuşan Akşener, iktidar sözü verirken, kurultay çağrısını yineledi. 

Resmi adaylığını Bursa’dan ilan eden Akşener, “Biz kurultay istiyoruz. 15 Mayıs’ta kurultayımız yapılacak. Ben de dahil bin 153 üst delege 21 Mart 2015’te Sayın Genel Başkan ve genel başkan yardımcılarını MYK’yı seçtik. Bugün aynı delege paralelci, projeci, başka odakların adamı ilan edildi. Bu ülkücü harekete ve ülkücü şehitlere ayıptır. Gelin ülkücü iradeye kulak verin. Ülkücü iradenin, ferasetin, irfanının terazisine tartılın. Ülkücülere güvenin. Ben o terazinin adaletinde tartılmaya hazırım. Yeter çıkın odalarınızdan” diye konuştu. 

ÜLKEYİ ÜLKÜCÜLER YÖNETECEK

Gençlerin, kadınların ve tüm millet adına iktidara talip olduklarının altını çizen Akşener, “Bursa’dan herkese ilan ediyorum. Cumhurbaşkanlığı bir ülkücünün olacak. Meclis başkanlığında bir ükücü oturacak ve meclisi yönetecek. Başbakan bir ülkücü olacak ve bir ülkücü bu ülkeyi yönetecek. Bakanlar kurulu ülkücülerden oluşacak. Tek başına iktidar olmak için milletvekilliği koltuklarına da talibim. Bu haksız düzeni değiştirmek istiyoruz. Kul hakkı yiyenlerin gırtlaklarından kusturmazsam namerdim. Çalanın çırpanın ceplerinde bırakırsam namerdim” dedi. 

HADDİNİZİ BİLİN

17/25 Aralık meselesini gündemde tutuğu için bir kadınının uğrayacağı en ağır iftiraya uğradığını vurgulayan Akşener, “Bir partinin iç işleriyle uğraşmak ayıptır. Haddinizi bilin. Siz haddiizi bilmezseniz ülkücü irade size haddinizi bildirir. Ama birden bire bizim genel merkezimiz de bu paralel meselesine dahil oldu. Sayın genel başkanımız 17/25 Aralık’ı canlı tutmak için bütün grup konuşmalarında konuyu gündeme getirdi. Biz de bunları tekrarladık. Buradan genel merkeze ve sayın genel başkana soruyorum: MHP’nin 17/25 Aralıkla ilgili dün ortaya koyduğu görüşlerde bir değişiklik var mı?Bir değişiklik varsa eğer 17/25 Aralık bir hırsızlık soruşturması mı yoksa sayın Erdoğan’a bir darbe midir? Bu soruyu sormak bizim hakımız, bu sorunun cevabını beklemek de başta benim olmak üzere hepimizin hakkıdır. Paralel işlerine girip buradaki fikir değişikliğini örtmek istiyorsanız örtemezseniz” dedi.  

Yüzde 25 cepte

Atatürk Spor Salonu’ndan Ahmet Emin Yılmaz’un sunumuyla OLAY Ana Haber de açıklamalarda bulunan Meral Akşener, şuan itibariyle MHP’nin yüzde 25 oyu cebine koyduğunu iddia etti. MHP’ye iktidar vadeden Akşener, “Bu potansiyel var. Ben her ay sürekli araştırma yaptırttım. Oyumuzun yüzde 25 olduğunu biliyoruz. MHP’ye oy vermeyi düşünürüm diyen de yüzde 21’lik kesim var. Sonuç olarak yüzde 25 ile yola çıkıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X