Aksulu şeftalicinin yüzü güldü

Kestel’e bağlı Aksu bölgesinde yetiştirilen ‘Gülaven’ cinsi şeftali hasadı üreticinin yüzünü güldürüyor. Çiftçi rekolte, kalite ve fiyattan memnun.

Aksulu şeftalicinin yüzü güldü

OSMAN GÜNEŞ

 

Geçtiğimiz yıl 2 liraya satılan Gülaven cinsi şeftali, bu yıl 2 lira 50 kuruşluk fiyatı ile üreticisine kazanç sağlıyor. Tüccar, görünümü, tadı ve kalitesi yüksek olan Gülaven cinsi şeftaliyi ihraç ediyor. 

Aksu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı ve muhtarı İbrahim Özcan, Gülaven cinsi şeftalide kalite ve rekoltenin iyi olmasının, çiftçinin yüzünü güldürdüğünü söyledi. Kaliteli üretim yapıldığında karşılığının alındığını belirten Özcan, “Bölgemize çiftçilerimizin beklentisi olan soğuk hava deposu yapılınca değerini daha iyi bulacak. Çiftçilerimiz şeftali için umutlu” dedi. 

Gülaven cinsi şeftalinin Aksu bölgesine has bir ürün olduğunu ifade eden Aksu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı İbrahim Özcan, ürünün tanıtımı için festival yapmayı da hedeflediklerini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X