Aktarmasız ulaşımda hedef 15 Ocak

Bursaray’ı Kestel’e ulaştıran hatta otomatik sinyalizasyon sistemi tamamlanırken, Üniversite’den Kestel’e aktarmasız ulaşımın 15 Ocak’ta devreye girmesi hedefleniyor.

Aktarmasız ulaşımda hedef 15 Ocak

SEYİT GÜNDOĞAN 

Bursaray’ı Üniversite’den Kestel’e kadar aktarmasız olarak ulaştırması için çalışmaların sonuna gelindi. Arabayatağı-Kestel hattının otomatik sinyalizasyon sistemi devreye girerken, mevcut sisteme bağlama konusunda sorun çıktı. 

Burulaş yetkilileri geçtiğimiz cumartesi günü yapılan denemeden sonuç alamayınca Siemens yetkilileri ile bağlantı kurdu.  5 Ocak’ta Bursa’ya gelmesi beklenen Alman teknik ekip ve Siemens yetkililerinin sistemi 15 Ocak’a kadar kesintisiz ulaşım için hazır hale getirmesi bekleniyor. İlk etapta Üniversite-Kestel arasındaki uygulanacak olan aktarmasız ulaşım, Durmazlar’dan gelen iki vagonun ve diğerlerinin de imalatı devam ettiği için mevcut vagonlarla hayata geçirilecek. Aktarmasız ulaşım devreye girince Üniversite-Kestel hattında 10 dakikada bir araç kalkarken, Arabayatağı-Acemler arasında ise 5 dakikada bir araç kalkmış olacak. 

Bu arada, Arabayatağı-Kestel hattının otomatik sinyalizasyon sistemin devreye girmesiyle vatmanın maunel makas değiştirme olayı tamamen kalktı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X