Aktaş: Doğal yaşam çiftliği İnegöl’ün vizyonunu yükseltecek

İnegöl Belediyesi tarafından Alibeyköy Mahallesi’nde yapımı süren Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliği, yaz aylarında hizmete girmek üzere gün sayıyor. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Doğal Yaşam Çiftliği’nin İnegöl’ün imajı ve vizyonunu yükselten projelerden

Aktaş: Doğal yaşam çiftliği İnegöl’ün vizyonunu yükseltecek

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, vatandaşların şehrin gürültü ve stresinden uzaklaşarak eğlenceli ve doğayla iç içe vakit geçirebilecekleri Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliği’nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. İnegöl Belediyesi’nin hem kırsalda hem merkezde yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Aktaş, “Projemiz özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize ve giderek şehirleşen toplumumuzu doğayla iç içe kılabilmek adına çok önemli bir aracılık edecek, alt yapı oluşturacak” dedi.

İKİ BLOKTAN OLUŞUYOR

İnegöl Belediyesi’nin farklı alanlarda farklı projeler ortaya koyduğunu ifade eden Aktaş, projenin teknik bilgileri hakkında da bilgi verdi. Aktaş, “Doğal yaşam çiftliğimiz 2 bloktan oluşuyor. Bekçi evinin olacağı A blok ve restaurant ile kafeterya bölümünün olacağı B blok olmak üzere iki kapalı alanımız var. Otopark alanları hariç yaklaşık 12 bin metrekare alanımız var. Etrafı tel çit ile korumaya alındı. Bunun dışında çiftliğimizde attan, inekten, koyundan, keçiye varana kadar farklı hayvanlarımız olacak. Anne babalarla birlikte burada çocukların da bir arada olacağı güzel bir mekan olacak. At biniş yolumuz ve yürüyüş yollarımız olacak bunun içerisinde” dedi.

Doğal Yaşam Çiftliği’nin maliyetinin 1 milyon 100 bin TL civarında olduğunu ve ağustos ayında açılışını yapmayı planladıklarını belirten Aktaş, Doğal Yaşam Çiftliği’nin yaz kış yaşayan bir yer olacağını da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X