Aktaş Holding’in yeni tesisi açıldı

Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, 30 milyon liralık yatırımla kurulan yeni fabrikanın hem sektör hem de ülke adına daha fazla katkı sağlayacak yeniliklerin yuvası olacağını söyledi.

Aktaş Holding’in yeni tesisi açıldı

ASLIHAN AYDIN

Hava süspansiyon sistemleri denince dünyada akla gelen ilk isimlerden biri olan ve 100’den fazla ülkeye ihracat yapan Aktaş Holding’in, Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) yeni tesisinin açılışı dün yapıldı. 20 bin metrekare kapalı alan üzerine, 30 milyon liralık yatırımla kurulan tesislerde, hava süspansiyon sistemleri üretimi ile birlikte, otomotiv ve savunma sektörünün yanı sıra; inşaattan enerjiye kadar geniş bir yelpazedeki ürünlerin inovatif anlayışıyla imalatı hedefleniyor. Açılış töreninde konuşan Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, sanayicilere düşen en büyük görevin, markalı ürünler ortaya koyabilmek için inovatif düşünmek olduğunu söyledi.

YENİLİKLERİN YUVASI

İnovatif düşünceyi her zaman diri tuttuğunu anlatan Aktaş, “Ancak bu şekilde fark yaratarak dünya pazarlarından daha fazla pay elde edebiliriz. Alanında en fazla patent geliştiren bir şirketler grubu olarak; ülkemizi, küresel düzeyde markamızın adı altında temsil etmek ve toplumsal sorumluluk bilincimizle hareket etmekten hiçbir zaman vazgeçmedik. Tüm bu amaçlarımız doğrultusunda inşa edilen yeni binamız, hem sektörümüz hem de ülkemiz adına daha fazla katkı sağlayacak yeniliklerin yuvası olacak” dedi.

YATIRIMA DEVAM

Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol, Bursa’daki yapılanmada önemli bir yer tutacak yeni üretim tesisleriyle bilgi ve teknolojiyi kullanarak, üretim ve hizmet kapasitelerini yükseltmeyi amaçladıklarını kaydetti. Markalarına yatırım yapmaya devam edeceklerinin altını çizen Erol, “Ar-Ge öncelikli dönüşüm stratejilerimizle de sektöre her açıdan katma değer sağlamak temel amacımız” diye konuştu. 

BURSA’NIN VE ÜLKENİN GURURU

Vali Münir Karaloğlu, Ar-Ge’ye, inovasyona ve markalaşmaya yatırım yapmadan hedefe ulaşılamayacağını dile getirerek, “Bu hedefleri gerçekleştirme noktasında, ülkemizi ileriye taşıyacak yatırımlarla, Bursa’mızın ve ülkemizin gururu olan Aktaş Holding’i kutluyorum. İnanıyorum ki bu tesisler hem Bursa’ya hem de ülkemize çok büyük değer kazandıracak” dedi. BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise, hava süspansiyon körükleri üretiminde olduğu gibi raylı sistemler ve savunma sanayine yönelik hamlelerinden dolayı da Aktaş Holding’i tebrik etti. Burkay, “Aktaş Holding, Bursa’mızın klasik endüstriden yeni nesil alanlara dönüşümü için faaliyet gösteren en önemli şirketlerden biri” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X