Aktaş: Sahil Projesi ay içinde tamamlanacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 31 Ocak’ta tamamlanması gereken Mudanya Sahil Projesi’ndeki gecikmenin müteahhitten kaynaklandığını belirtirken, ay içinde tamamlanacağını açıkladı.

Aktaş: Sahil Projesi ay içinde tamamlanacak

SEYİT GÜNDOĞAN

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, göreve başladığı günlerde ziyaret ettiği Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı ağırladı. Bursa’nın sorunları ve geleceğe yönelik atılacak adımların konuşulduğu ziyaretin ana konusu ise Mudanya Sahil Projesi oldu. 

Sahil projesinde müteahhit ve ihale prosedüründen kaynaklanan gecikme yaşandığının altını çizen Aktaş, “31 Ocak’ta bitmesi yönünde bir hedef koymuştuk. Proje talihsiz bir müteahhide denk geldiği için süreç uzadı. Tamamen müteahhit kaynaklı gecikme. Teslim etmediği her gün için ceza uyguluyoruz.

400 metrekarelik zeminde 1 hafta 10 günlük iş var. Yüzde 95’i bitmiş. Mart ayı içinde tamamen hizmete açmış oluruz. Yeni bir kişiye ihale etmeyi de düşündük ama sürecin daha uzamasını istemedik. Mudanya, bir çekim merkezi. İnsanların daha rahat dolaşmaları ve eğlenmeleri için ortamlar hazırlanmalı. Bunu bir an evvel tamamlamalıyız” diye konuştu.

 “BURSA HEPİMİZİN”…

Mudanya Belediye Başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin de katıldığı ziyarette, Bursa’nın tüm ilçeleriyle değerli olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Farklı siyasi partilerden seçilmiş iki belediye olabiliriz ama demokrasiye inanan insanlarız. Önemli olan ülkemize ve şehrimize değer katabilmek.  Bunun için de birbirimizden istifade etmeliyiz. Herhangi bir önyargı taşımadığımız gibi gerektiğinde karşılıklı eleştirileri ortaya koyarız. Bursa hepimizin” dedi. 

“HİZMETİN PARTİSİ OLMAZ”… 

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, Büyükşehir Belediyesi ile aralarında, birilerinin öne çıkarmaya çalıştığı gibi bir sorunun olmadığının altını çizdi. Yerel yönetimlerde diyaloğun önemine dikkat çeken Türkyılmaz, “Farklı siyasi partilerden de olsak amacımız Bursa’ya hizmet etmek. Hizmetin partisi olmaz.

Bizler Bursa’yı geleceğe en iyi şekilde nasıl taşıyacağımızı düşünüyoruz. Tüm değerleri için birlikte çalışarak Bursa’yı geleceğe taşımalıyız. Bundan sonra daha organize hareket ederek Bursa ve Mudanya’nın sorunlarını birlikte çözeceğiz. Diyalog sürdüğü müddetçe Bursa’ya daha fazla hizmet edeceğiz” diye konuştu. 

Türkyılmaz, sahil projesine ilişkin de Mudanya Belediyesi’nin en ufak bir engelinin olmadığını belirtirken, birilerinin konuyu yanlış yorumlamaya çalıştığını da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X