Aktaş: Turizme önem veriyoruz

Turizme büyük önem verdiklerini belirten İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yapacakları yatırımla, yetiştirdikleri tarımsal ürünleri de ihracata yönlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Aktaş: Turizme önem veriyoruz

AYKUT GÜNGÖR

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş dün Olay Medya’yı ziyaret ederek ilçede yapılan çalışmalar ve hedeflerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İnegöl’de geçtiğimiz yıl ekim ayında düzenlenen  Uluslararası İnegöl Tarihi ve Kültürü Sempozyumu’na ait kitapla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegölün sanayisi kadar kültürel hayatının da geliştiğini aktardı.

İnegöl deyince akla ilk olarak mobilyanın geldiğini belirten Aktaş, bu konuda ilerlemeye devam ettiklerini, ancak tarım ve turizm alanında da önemli çalışmalarının olduğunu vurguladı.

Çilek, elma armut, ayçiçeği başta olmak üzere birçok meyve ve sebzenin üretildiğini söyleyen Aktaş, yapacakları yatırımla, yetiştirdikleri tarımsal ürünleri ihracata yönlendirmeyi hedeflediklerini anlattı. İlçenin turizm alanında da önemli bir potansiyeli bulunduğunu ifade eden Aktaş, özellikle doğa sporları ve eko turizm ile ilgili uzun vadeli çalışmalarının bulunduğunu kaydetti.

Düzenlemiş oldukları sempozyumlarla, tarihi araştırmalarla, müzelerle turizm alanında önemli bir yere geleceklerini anlatan Aktaş, “Tarım ve mobilya sektörü, turizm ile iç içe geçerek kentin daha hızlı zenginleşmesine katkıda bulunacaktır. İnegöl Belediyesi olarak misyonlarımızdan birisi, kentin ekonomisini güçlendirmek ve toplumsal zenginliğe katkı koymaktır” dedi.

YENİ BİLGİLERE ULAŞILDI…

İnegöl denilince akla köfte, mobilya ve kaplıca geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bu algıyı geliştirip çeşitlendireceğiz. Sempozyumda sunum yapan tarihçiler ve bilim adamları sayesinde İnegöl ile ilgili birçok yeni bilgiye ulaştık. Bu bilgileri tüm kamu ve ilgililerle paylaşabilmek için bu kitabı yayınladık. İnegöl tarihi için değer arz eden bir çalışma oldu. Gittiğimiz yerlerde kentimizin daha iyi tanılması için bu kitapları hediye ediyoruz. İnegöl tüm değerleri ile yoluna edevam ediyor ama, son 2 yıldır turizm alanına büyük önem veriyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

DOĞA SPORLARI…

30 kişilik turizm tanıtma platformu oluşturduklarını belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnelgöl’de kaplıcalar, kanyonlar, mağaralar, yaylalar var. Bu alanlarda 12 braşta doğa sporları faaliyet alanları olacak. Yurtdışında bu potansiyelimizi acentalar aracılığı ile anlatırken, İnegöl’e mobilya ve tarım için gelen iş adamlarına da bu değerleri anlatıyoruz, sergiliyoruz. Turizm inegöl için uzun vadede üst başlık olacak” şeklinde konuştu.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X