Aktaş’tan sert açıklama: Tribünlere oynamayın

BUSKİ’nin su faturalarından katı atık bedellerinin kaldırılmasının yasalara aykırı olduğunu öne süren muhalefete yanıt veren Başkan Aktaş, “İyi niyetli eleştirilere saygı duyuyorum ama kimse tribünlere oynamasın. Kanun Bursa’da geçerli de İstanbul’da, Ankara’da İzmir’de geçersiz mi?” dedi.

Aktaş’tan sert açıklama: Tribünlere oynamayın

DERYA DEMİR PINAR

Büyükşehir Belediyesi’nin ekim ayı meclis toplantısına su fiyatları ve katı atık bedellerinin faturalardan çıkarılması dama vurdu.

Pandemi nedeniyle Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, göreve başladığı 3 Kasım 2017 tarihinde suyun 1 ton fiyatının 3 lira 10 kuruş olduğunu hatırlatarak “Şuanki fiyatı 3.89. Aradaki zam oranı yüzde 26. O tarihte birinci kademe 10 tona kadardı. Şimdiki uygulamayla 12 tona kadar çıkardık. Bu da aslında yüzde 20 de olsa iyileştirme. 2011’de bu meclisin aldığı kararla her ay tefe-tüfe oranına göre fiyat ayarlaması yapıyoruz. Fiyatın geriye gittiği ya da zamlandığı aylar da var. Farklı zaman dilimlerinde 3 kez indirim yaptığımız gibi geçen yıl sonunda da yukarı doğru fiyat ayarlaması yaptık. Biz bunları yapmasıydık TEFE-TÜFE’ye göre fiyat gitseydi yüzde 33 oranında artacaktı. Birileri konuşuyor ama bedava konuşuyor” dedi.

“SU ÜZERİNDEN ALGI YAPMAYIN”

Muhalefet partili meclis üyelerinin katı atık toplama bedellerinin su faturalarından çıkarılmasının kanuna aykırı olduğu yönündeki iddialarına yanıt veren Başkan Aktaş, “Arıtmalardan dolayı 330 ton yaş çamur çıkıyor. Bu çamuru 20 tonluk küle dönüştürüp bertaraf ediyoruz. Sadece suyun akıp evlerde tüketim olarak kullanımına göre suyu bedellendirdiğimizi düşünürsünüz. Kanalizasyonundan, evsel atıklarına kadar bu kadar çevresel çalışmaların belli bir maliyeti var. Katı atık toplama bedeli birçok belediyede yıllardır alınmıyordu. Katı atık bedeliyle ilgili nutuk okuyan arkadaşlar 2011 yılından itibaren Beşiktaş’ta, Avcılar’da katı atık bedeli alınmıyor bunu açıklayacaklar. Kanun Bursa’da geçerli de, İstanbul’da, Ankara’da mı geçersiz? Burası her şeyi indirme bedava yapma makamı değil. İyi niyetle getirilmiş eleştirilere saygı duyuyorum ancak kimse trübünlere oynamayacak ve su üzerinden algı yapmaya çalışmayacak. Bu şehrin bizden beklentisi var. Lakin sanki 29 tane Büyükşehir uzayda yaşıyor bir Bursa Büyükşehir Belediyesi varmış gibi algı yürütmek doğru değil. Tavsiyem ilçe belediyeleri olarak, Mustafakemalpaşa’nın Yıldırım’ın katı atık bedellerini almayacağız kararı gibi bir revizyon yapmanız” diye konuştu.

“KANITLASINLAR İSTİFA EDERİM”

Büyükşehir Belediyesi’nin BUDO bilet fiyatlarını 39 liraya indirimesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etmesine de değinen Aktaş, “Benim ağzımdan İstanbul’un Karşıyaka’daki iskele zammından dolayı biz BUDO fiyatlarını artırıyoruz açıklamasını duyan varsa ben istifa edeceğim. Neye teşekkür edeceğimizi neyi eleştireceğimizi bileceğiz. Biz 50 liralık BUDO biletini seyreltilmiş yolcudan dolayı 65 liraya çıkarttık. Yolcu alma kapasitemiz 165’e düştü daha sonra yaptığımız uygulamlarla bu sayı 215’e çıktı. Bunu da göz önüne alarak kampanya yaptık. 39 liraya düşürdük. İyi ki kampanya yapmışız, yüzde 34 doluluğu olan vapurlarımız yüzde 71 dolulukla gitmeye başladı. Aynı ciroyu elde ediyoruz. İBB, hem o yaka da hem bu yakada 3 katı zam yapmak istedi. Yüzde 2 olan ciro rakamını da yüzde 5’e çıkardı. Bunların tamamını topladığımızda yüzde 300’lük artışa tekabül ediyor. Biz bunu kabul etmediğimizi söyledik ve tahakkuk ettik paramızı yatırdık. Ben bu süreç boyunca ‘bu zamdan dolayı fiyat artıracağız’ demedim. BUDO üzerinden algı oluşturulmaya çalışılıyor. Kimin kime teşekkür ettiğine bakmıyoruz vatandaşın teşekkürüne bakıyoruz” dedi.

ZEHİRLENME TARTIŞMASI…

Öte yandan Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan’ın geçtiğimiz günlerde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılması gündeme geldi. AK Parti Grup Sözcüsü Fethi Yıldız, Sertaslan’ın zehirlenmesi ile ilgili yapılan dedikodulara açıklama getirmesini istedi. Hem Sertaslan hem de CHP Grubu dedikoduların meclis toplantısında dile getirilmesine tepki gösterdi. Söz alan Sertaslan, şunları söyledi: “Böyle iddialar oldu. Çok içki içti diyenler, intihar etti diyenler, mantardan zehirlendi diyenler var. Ortada bir gerçek var ki bugün aranızdayım. Gemlik’e doğru işler yapılsın diye gayret göstermeye devam edeceğim. Kim hangisine inanmak isterse ona inansın. yurttaşlarımızdan bir tek ‘Allah bir daha göstermesin’ diye dua etmelerini beklerim. Hazır AK Parti grubu bu konuda bu kadar dertlenmişken, Gemlik’in meselleriyle ilgili de kendilerine bir takım şeyleri dert edinmelerini umuyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X