Ala: Avrupa Birliği yolunda reformlar yapılacak

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Türkiye, reform üstüne reform yaparak Avrupa Birliği yoluna devam edecek” dedi.

Ala: Avrupa Birliği yolunda reformlar yapılacak

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM) Mesleki Eğitim Kampusu’nda yapılan Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’nin temel atma törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti milletvekilleri, iş adamları ve siyasiler katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Bakan Ala, Türkiye’nin ekonomide kaydettiği ilerlemeleri hatırlattı. 1970’li yıllarda Türkiye ekonomisinin dışa bağımlı olduğunun altını çizen İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Türkiye’nin hedefleri var. Hükümet olarak bu hedeflere ulaşmak için hem Bursa’nın önünü açacağız hem de milletimize hizmet edeceğiz. Seçim dönemlerinde Bursa Türkiye’nin lokomotifidir dedim. Hükümet bir karar aldığında Bursa’da uygulama imkanı var dedim. Şimdi bu söylediklerimin meyvelerini bu temel atma töreninde görüyorum” dedi.

Ala, Türkiye’nin güçlü bir ülke olmak zorunda olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

“70’li yıllarda başka ülkeler bizden hammaddeyi alıp işler bize geri satarlardı. Ama 1980’den sonra ekonomiyi değiştirdik. Şimdi hammaddeyi alıp işleyip ihraç ediyoruz. Son yıllarda ise başka bir aşamaya geldik. Artık üretim faktörüne bilgiyi de koymak zorundayız. Katma değeri yüksek ürünler üretmeliyiz. Eski üretim tarzını bırakacağız.”

‘TÜRKİYE REFORM ÜSTÜNE REFORM YAPACAK’

Avrupa Birliği hedefinin yeniden canlandığına dikkat çeken Ala, “Önceki yıllarda Türkiye’nin Avrupa Birliği süreci sıkıntıya girmişti. Onlar tarafından sıkıntıya girmişti, bizde bir şey yoktu. Ülke olarak daha çok fasıl açılmasını istiyorduk ama Avrupa Birliği’ndeki gelişmiş ülkelerin içine düştüğü ekonomik kriz sebebiyle bu alanda biraz savsaklamalar oldu. Ama şimdi Türkiye, reform üstüne reform yaparak Avrupa Birliği yoluna devam edecek” diye konuştu.

‘100 BİN YATAK KAPASİTESİ DÜNYADA YOK’

Temel atma töreninde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Türkiye’de son yıllarda yapılan yatırımlara dikkat çekti. Özellikle sağlık alanında yatırımların tüm hızıyla devam ettiğini öne süren Müezznoğlu, “Önümüzdeki 1 yılda kamu-özel ortaklığı ile 15 bin, kamu olarak 10 bin yatak kapasitesinin ihalesini yapacağız. İhalesi yapılan hastaneler 3 yıl içinde tamamlanacak. Bina ve tıbbi anlamda son teknolojinin kullanılacağı bu hastaneler sayesinde Türkiye dünyanın tek ülkesi olacak. Son 5 yılında 100 bin yatak kapasiteli hastane yapan dünyada bir başka ülke yok” dedi.

Yapılan çevre düzenlemesiyle vatandaşların hizmetine yeniden sunulan 500 yıllık Altıparmak Camii’de cuma namazı kılan Ala ve Müezzinoğlu, vatandaşlarla sohbet etti. Müezzinoğlu, kentin değerlerinin öne çıkarılması konusunda yoğun emek veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi kutladı. Bakan Müezzinoğlu, Bursa’nın güçlü ve her gün gelişen bir kent olduğuna değindiği açıklamasında Bursa’yı daha da güzel günlerin beklediğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X